Un restaurant celebru a pierdut o stea Michelin, acordată în 1981
Restaurantul din Franța al unui bucătar celebru a pierdut o stea Michelin. Aceasta fusese acordată în 1981. Restaurantul declasificat de Ghidul Michelin va rămâne cu două stele.
Restaurantul bucătarului francez Georges Blanc a pierdut joi a treia stea Michelin. Anunțul a fost făcut de directorul ghidului celebru, Gwendal Poullennec, potrivit Le Figaro. Este vorba despre restaurantul din Vonnas, regiunea Ain, din estul Franței.
Bucătarul Georges Blanc își pierde astfel a treia stea, pe care o deține din anul 1981.
"Nu ne așteptam la asta", a declarat, pentru AFP, bucătarul în vârstă de 82 de ani.
Activitatea restaurantului nu va fi afectată, a mai spus bucătarul.
- Pistolarul care a ameninţat un interlop cu pistolul în Bucureşti a fost gardă de corp pentru Robert de Niro şi...
- Bărbat amenințat cu o armă de un individ, într-un restaurant din Sectorul 1 al Capitalei
- Doi tineri, filmați cum își rup fire de păr din cap și le pun în mâncarea de la restaurant. Cuplul din Texas...
- Doi bărbați și o femeie, filmați cum fură mai multe solnițe dintr-un restaurant. Imaginile postate de...
- Şapte cluburi de noapte şi restaurante din Bucureşti, închise de ANPC. Amenzi de 357.000 de lei
"Va lipsi o stea, care se estompează, așa că ne vom descurca cu cele două stele. Nu este nicio problemă", a adăugat Georges Blanc, potrivit Mediafax.
Ceremonia Michelin în care se anunță stelele pentru 2025 va avea loc pe 31 martie, la Metz.
Motivele pentru care ar fi pierdut steaua Michelin
Ghidul Michelin reevaluează anual restaurantele și poate retrage stele din mai multe motive, printre care:
Scăderea calității – Dacă inspectorii Michelin consideră că preparatele, serviciile sau experiența generală nu mai corespund standardului unei stele Michelin, pot decide declasificarea.
Schimbări în echipa de bucătari – Uneori, dacă un chef renumit părăsește restaurantul sau există schimbări majore în conducere, acest lucru poate influența decizia Michelin.
Lipsa inovației – Michelin apreciază restaurantele care își mențin un nivel excepțional și aduc inovații culinare. Dacă un local nu mai impresionează la acest capitol, riscă să piardă o stea.
Incoerență în experiența oferită – Dacă inspectorii Michelin au avut experiențe inegale în mai multe vizite, acest lucru poate duce la o retrogradare.
Înapoi la HomepagePuteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰