Antena Meniu Search
x

Un tată vitreg şi-a ucis copila de 2 ani, dar a spus poliţiştilor că fetiţa a căzut pe scări împinsă de câine. Micuţa din UK avea peste 100 de răni

Verdict în cazul tatălui vitreg care a provocat 101 răni copilei sale de doar doi ani. Medicii au comparat urmele cu cele care ar putea fi lăsate de un accident de maşină extrem de violent. Bărbatul riscă acum închisoarea.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 05.04.2023, 11:16

Nu exista nicio parte din corpul micuţei Lola James, în vârstă de doi ani, care să nu fi fost învineţită în urma torturii la care tatăl vitreg o supusese. Kyle Bevan, în vârstă de 31 de an, i-a provocat 101 răni asemănătoare unui accident de maşină, dar în faţa autorităţilor a negat totul.

Copila a murit la patru zile după atacul teribil care a avut loc în casa familiei din Pembrokeshire, Țara Galilor. Tatăl vitreg, în loc să cheme de urgenţă o ambulanţă, a filmat-o pe Lila timp de 22 de secunde, arătând la cameră rănile cumplite ale fetiţei.

Mama fetei, "complice" la crimă

Bărbatul a fost acuzat de crimă în urma procesului de la Curtea de Judecată din Swansea. Mama Lolei, Sinead James, în vârstă de 30 de ani, a fost, de asemenea, găsită vinovată pentru complicitate, pentru că a provocat sau a permis crima. Ea a susţinut că a fost trezită de un zgomot puternic şi de ţipătul Lolei în jurul miezului nopţii. Ar fi fugit spre dormitorul copilului unde l-a găsit pe Bevan îmbrățișând-o pe Lola, dar a susținut că nu a putut vedea răni vizibile.

Pe acelaşi subiect

Sinead a spus că l-a întrebat pe iubitul ei, care stătea pe covor, lângă patul Lolei: „Ce naiba se întâmplă?”

Familia cu inima sfâşiată de durere în urma tragediei a adus un omagiu în urma verdictului, numind-o pe Lila „diamantul lor pentru totdeauna aşezat sus, pe cer”. Ei au mulțumit, de asemenea, poliției și echipelor care le-au oferit sprijin în această perioadă, potrivit The Sun.

Peste 101 răni extrem de grave au dus la decesul copilei

Bevan a încercat să scape în faţa autorităţilor susținând că câinele familiei ar fi împins-o pe Lola în jos pe scări. Însă copilul avea o listă de 101 răni „grave și extinse” care „nu pot fi explicate printr-o cădere pe scări”. Leziunile creierului au fost cauzate cel mai probabil de zdruncinări, copilul suferind și leziuni foarte grave la nivelul gâtului. Avea vânătăi la urechi, care sunt rareori rezultatul unui accident şi răni la cap cauzate probabil de „trauma craniană abuzivă”, a spus un medic pediatru. De asemenea, Lola avea răni la spate și la picioare care păreau să fi fost cauzate de „trei sau patru lovituri cu un obiect”.

„O hemoragie subdurală extinsă este, de obicei, rezultatul unei coliziuni rutiere cu viteză mare în care un copil este aruncat sau o cădere de la o înălțime mare, cum ar fi o cădere de la un balcon sau o fereastră de dormitor aflat la un etaj superior. Rănile foarte grave și extinse ale Lolei nu pot fi explicate printr-o cădere pe scări, în casă..Cea mai probabilă cauză, după părerea mea, este vătămarea neaccidentală, vătămarea cauzată intenționat sau abuzul fizic – cei trei termeni sunt sinonimi”, a explicat dr. Deborah Stalker.

Tatăl şi bunica maternă a micuţei Lola i-au adus un omagiu emoţionant

Tatăl ei biologic, Daniel Thomas, a declarat într-un comunicat publicat de poliția Dyfed-Powys că vestea tragică l-a îngenunchiat. Nu îşi poate aduna gândurile şi nu poate accepta încă adevărul. Copila lui a fost ucisă. A murit. A fost omorâtă. În chinuri greu de imaginat. Chinul și durerea pe care le simt de fiecare dată când închid ochii și văd chipul tău perfect este de nesuportat. Durerea pe care o simt gândindu-mă la toate zâmbetele pe care mi le-ai oferit și la toate zâmbetele pe care nu voi avea ocazia să ți le redau mă doare atât de tare. Chiar și să spun numele tău îmi rupe inima pentru că ştiu că nu-ţi voi mai auzi vocea, singurul motiv pentru care îmi trec zilele este gândul că de acolo de sus mă poţi vedea, că ştii că ai fost iubită. Meritai să trăieşti o viaţă lungă, o viaţă fericită, sigură, înconjurată de bucuria pe care ai oferit-o altora. Îmi pare atât de rău că viața ta scurtă a fost plină de atât de multă durere. Ești atât de iubită Lola și ne e atât de dor de tine în fiecare zi. O întreagă echipă de oameni ne-au ajutat să putem face din înmormântarea ta măcar un moment special. Mulţumesc inclusiv echipei de invesigaţie care nu a lăsat nicio întrebare fără răspuns și ofițerilor de sprijin pentru că m-au menținut concentrat și m-au ghidat prin cele mai întunecate ore împreună cu cei mai apropiați prieteni și familia. Rezultatul de aici nu va opri niciodată durerea pe care ai simțit-o sau durerea care trăiește în mine, a trecut mult timp până să văd dreptate și nu pot decât să mă rog pentru ca acești oameni cruzi și răi care te-au rănit și ți-au permis să fii rănită, să sufere, să aibă parte de durere şi chin până la ultima suflare”, a spus el.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Vrem să mulțumim poliției, autorităților locale și tuturor celor implicați pentru tot ce au făcut pentru a ne duce la acest punct. Vom fi pentru totdeauna recunoscători pentru sprijinul pe care l-am primit. Ea va fi pentru totdeauna diamantul nostru sus pe cer, nu o vom uita niciodată și vom continua să-i păstrăm vie amintirea. Îi scriem scrisori și vorbim cu ea uitându-ne spre cer noaptea. Ca familie nu vom trece niciodată peste asta, pierderea pe care o simțim este de nedescris. Nu am început nici acum să procesăm toate acestea și nu știm cum vom face vreodată faţă durerii. Lola, te iubim, te vom iubi mereu și ne va fi dor de tine pentru totdeauna”, a mărturisit bunica bebeluşului, Nicola James.

Tatăl vitreg neagă crima

Inspectorul șef de investigații Gareth Roberts de la poliția Dyfed-Powys a aplaudat verdictul dat de judecător şi a subliniat: „Consumat de instinctul său de auto-conservare, Bevan a mințit și a fabricat povestea unei căderi accidentale pe scara interioară încercând să-şi acopere urmele, dar, cu ajutorul experţilor medicali, am putut să dovedim că acțiunile lui au fost deliberate, detestabile. Lola ar fi trebuit să se bazeze pe propria ei mamă pentru a o proteja de vătămări și riscuri fizice. Cu toate acestea, Sinead James a eșuat serios în a-şi asuma datoria de a avea grijă de fiica ei. Ea era, sau cel puțin ar fi trebuit să fie, bine conștientă de riscul de violență pe care Bevan îl prezenta copilului ei, dar nu a făcut nimic pentru a o proteja pe Lola de pericol”.

James a negat că ar fi provocat sau ar fi permis moartea copilului, în timp ce Bevan a negat crima. Ambii îşi vor afla condamnarea pe 25 aprilie, la tribunalul Swansea.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Mapamond » Un tată vitreg şi-a ucis copila de 2 ani, dar a spus poliţiştilor că fetiţa a căzut pe scări împinsă de câine. Micuţa din UK avea peste 100 de răni