Antena Meniu Search
x

Un YouTuber şi o TikTokeriţă din Irak, condamnaţi la închisoare pentru postarea de "conţinuturi indecente". Ce făceau cei doi pe internet

Un YouTuber şi o TikTokeriţă din Irak au fost condamnaţi la închisoare după ce au postat pe reţelele de socializare conţinuturi considerate "indecente şi care aduc atingere decenţei şi bunelor moravuri publice", au informat miercuri autorităţile judiciare într-un comunicat, potrivit AFP, citat de Agerpres.

de Redactia Observator

la 08.02.2023, 18:24

YouTuber şi o TikTokeriţă Irak
Un YouTuber şi o TikTokeriţă din Irak, condamnaţi la închisoare pentru postarea de "conţinuturi indecente" - Shutterstock

Ministerul de Interne anunţase în ianuarie lansarea unui comitet pentru depistarea "conţinutului decadent" de pe reţelele de socializare care "contravine moralei şi tradiţiilor" unei societăţi irakiene în mare parte conservatoare şi patriarhale. De asemenea, a fost creată o platformă pentru a permite utilizatorilor să semnaleze acest conţinut.

YouTuber-ul Hassan Sajamah a fost condamnat la doi ani de închisoare, iar "Om Fahad", o TikTokeriţă cu peste 23.000 de urmăritori, la şase luni de închisoare, a anunţat miercuri Consiliul Suprem al Magistraturii într-un comunicat.

Verdictele au fost pronunţate de un tribunal penal din Bagdad, a precizat aceeaşi sursă. În ambele cazuri, persoanele au fost condamnate pentru "postarea mai multor videoclipuri cu limbaj indecent, care aduc atingere decenţei şi bunelor moravuri publice, şi difuzarea acestora către public pe reţelele de socializare".

YouTuber-ul oprea tinere pentru a le pune întrebări despre viaţa amoroasă

Pe acelaşi subiect

În videoclipurile sale, Hassan Sajamah opreşte uneori tinere femei sau bărbaţi pe stradă pentru a le pune întrebări despre viaţa lor amoroasă, pentru a-i întreba dacă au primit cadouri de la iubitul/iubita lor sau despre cum arată partenerului lor de vis.

Condamnată marţi, potrivit unei surse judiciare, Om Fahad posta videoclipuri în care apare adesea în ţinute mulate şi dansează pe muzică irakiană. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Saad Maan, a declarat marţi la postul de televiziune irakian Al-Rasheed că opt persoane au fost arestate până în prezent pentru conţinut "decadent".

Prin intermediul platformei înfiinţate de ministerul său, circa 50.000 de semnalări au fost deja furnizate de către public în "doar câteva zile", a precizat acesta.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Mapamond » Un YouTuber şi o TikTokeriţă din Irak, condamnaţi la închisoare pentru postarea de "conţinuturi indecente". Ce făceau cei doi pe internet