Antena Meniu Search
x

VIDEO. Un bărbat a folosit litri întregi de ulei pe post de combustibil. Şi-a alimentat maşina chiar în parcarea unui magazin din Anglia

În toiul scumpirilor care au afectat atât preţurile la pompă, cât şi cele la alimente, un bărbat din Marea Britanie a fost filmat aplicând o metodă controversată. În parcarea unui magazin, acesta şi-a alimentat maşina cu un "combustibil" neobişnuit. A folosit litri întregi de ulei turnat direct din sticlele proaspăt cumpărate. 

de Redactia Observator

la 18.03.2022, 09:42

- Captură video Facebook Mark Rainford

Prima parte a lunii martie a fost marcată nu numai de războiul Rusia - Ucraina, ci şi de isteria preţurilor la benzină sau cozile imense pentru a cumpăra ulei. Iar dacă în România au existat zile când situaţia părea să ia o întorsătură extremă, de la o oră la alta, în alte ţări s-a mers şi mai departe de atât. De exemplu, în Bulgaria s-au format cozi de 600 de metri la ulei de floarea soarelui, weekendul trecut. Oamenii s-au călcat în picioare, iar un bărbat a murit lângă paleții de ulei. 

"Metoda" unui englez: a înlocuit benzina cu ulei

Pe lângă cazurile dramatice, goana mai mult sau mai puţin raţională după provizii a dat naştere şi unui val de glume şi situaţii amuzante. Un bărbat din Marea Britanie a fost filmat în timp ce foloseşte zeci de litri de ulei de gătit pe post de carburant, spre amuzamentul trecătorilor şi al celor de pe reţelele de socializare unde au fost postate imaginile. Împingând un cărucior plin până la refuz cu baxuri de ulei, acesta a atras toate privirile. S-a oprit în spatele maşinii parcate, apoi a desfăcut rând pe rând sticlele şi a turnat conţinutul în rezervorul de benzină.

Mark Rainford, cel care a postat imaginile pe internet, a povestit că nu se putea abţine din râs: "Cu siguranţă avea un plan bine pus la punct", a comentat el, potrivit Mirror. Utilizatorii reţelelor de socializare au apreciat, totuşi, ingeniozitatea bărbatului, precizând că "maşina funcţionează şi aşa", în timp ce alţii s-au arătat mai pesimişti în legătură cu sorţii lui de izbândă. "Nu mai puneţi ulei vegetal în rezervor dacă nu aveţi motoare diesel foarte vechi. Veţi distruge mecanismul. Uleiul e mult prea dens", a avertizat un internaut.

Pe acelaşi subiect

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cât a ajuns să coste un litru de benzină

În plin val de scumpiri, vine şi o veste bună. După aproape o săptămână cu preţuri în jur de 8 lei, carburanţii dau semne de ieftinire. Şi cotaţiile petrolului continuă să scadă. 

Carburanţii s-au ieftinit în medie cu 20 de bani pe litru. În Capitală, cea mai ieftină benzină costa ieri 7,7 lei, iar cea mai ieftină motorină 7,8 lei. Există şi staţii de alimentare unde preţurile sunt ceva mai mari. În Bucureşti, cea mai scumpă benzină costă 8,1 lei, iar cea mai scumpă motorină 8,2 lei. Asta în condiţiile în care în urmă cu o săptămână, litrul de carburant se vindea în medie cu 7,9 lei. Existau şi staţii de alimentare care au mărit foarte mult preţurile. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Mapamond » VIDEO. Un bărbat a folosit litri întregi de ulei pe post de combustibil. Şi-a alimentat maşina chiar în parcarea unui magazin din Anglia