Antena Meniu Search
x

Virusul Nipah ar putea fi noua ameninţare globală, după ce a fost găsit la un băiat mort în India

După pandemia de coronavirus, întreaga lume s-ar putea confrunta cu pandemia virusului Nipah, un virus despre care se consideră că este mult mai agresiv decât Covid-19.

de Redactia Observator

la 09.09.2021, 16:32

Virusul Nipah a băgat teama în specialiştii indieni din Sănătate
Virusul Nipah a băgat teama în specialiştii indieni din Sănătate - Profimedia
  • Între 40% şi 75% dintre pacienţii infectaţi cu virusul Nipah mor.

Analizele specialiştilor arată că între 40% şi 75% dintre pacienţii infectaţi cu virusul Nipah ar putea să-şi piardă viaţa, ceea ce înseamnă că pericolul este mult mai mare decât Covid-19, unde rata de mortalitate este undeva la 1% dintre pacienţii infectaţi.

Iar conform Daily Star, autorităţile sunt în alertă, după ce virusul Nipah a fost descoperit la un băiat de 12 de ani din Kerala, India. Băiatul a murit la sfârşitul săptămânii trecute, iar analizele au arătat că a murit după ce s-a infectat cu virusul Nipah.

Simptomele ştiute pentru acest virus sunt frisoane, stări de vomă şi edem cerebral. Vestea bună este că cei opt contacţi direcţi ai băiatului de 12 ani au avut rezultate negative la testarea pentru infecţii cu virusul Nipah, însă minorul a trecut prin două spitale diferite, în căutarea unui diagnostic, ceea ce înseamnă că a intrat în contact cu sute de persoane pe care le-ar fi putut infecta, înainte să moară.

Specialiştii atrag atenţia că virusul Nipah se transmite mult mai uşor decât Covid-19, iar perioada de incubaţie este mai mare, astfel că durează chiar şi o lună până când o persoană infectată să-şi dea seama că ceva nu este în regulă, perioadă în care persoana infectată poate infecta, la rândul ei, alte foarte multe persoane.

Pe acelaşi subiect

Virusul Nipah ar pleca tot de la lilieci, ca şi Covid-19

Virusul Nipah ar pleca tot de la lilieci şi se poate transmite foarte uşor atât la oameni, cât şi la alte animale.

Nu există, deocamdată, tratament sau vaccin pentru infectarea cu virusul Nipah. Pacienţii primesc doar suport medical. Specialiştii atrag atenţia că omenirea trebuie să se pregătească pentru o pandemie şi mai mare şi că virusul Nipah poate sta la originea acestei pandemii. Totuşi, se precizează că "nu trebuie să ne uităm doar la Nipah. Ştim deja că o viitoare pandemie este inevitabilă, dar există şi alte potenţiale pericole". Există 16 priorităţi pentru a fi studiate de către specialiştii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, virusul Nipah se află printre aceste potenţiale pericole. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Mapamond » Virusul Nipah ar putea fi noua ameninţare globală, după ce a fost găsit la un băiat mort în India