Antena Meniu Search
x

Foto A murit actriţa Cloris Leachman, câştigătoare a premiilor Emmy şi Oscar

Cloris Leachman, recompensată cu Oscar şi mai multe premii Emmy, cunoscută pentru rolul Phyllis Lindstrom din "The Mary Tyler Moore Show", a murit din cauze naturale, marţi, la Encinitas, California, la vârsta de 94 de ani, scrie Variety.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 28.01.2021, 11:54

Cloris Leachman
A murit actriţa Cloris Leachman, câştigătoare a premiilor Emmy şi Oscar - Facebook/Cloris Leachman
  • Leachman a câștigat opt ​​premii Emmy în cariera ei de televiziune
  • A murit din cauze naturale.

Câștigătoarea "Academy Award", Cloris Leachman, unul dintre cei mai decorați actori din istoria televiziunii, cunoscută mai ales pentru rolul vecinei Phyllis din „The Mary Tyler Moore Show”, a murit din cauze naturale, miercuri, la vârsta de 94 de ani, la domiciliul ei din Encinitas, California, potrivit purtătorului de cuvânt Monique Moss.

Leachman a câștigat opt ​​premii Emmy în cariera ei de televiziune, legată de Julia Louis-Dreyfus pentru cele mai individuale premii actoricești din istoria Emmy. Chiar şi imaginea de copertă de pe pagina sa oficială de Facebook o înfățișează așezată pe o canapea, înconjurată de premii.

Actriţa Cloris Leachman a murit

Actriţa lasă în urmă fiii Morgan Englund, Adam Englund și George Howe Englund Jr. și pe fiica ei, Dinah Englund. Fostul soț al lui Leachman, George Englund, tatăl celor cinci copii ai săi, a murit în 2017, iar un fiu, Bryan Englund, a murit în 1986.

„O veste atât tristă - Cloris era extrem de talentată”, a scris Brooks pe Twitter. "Ea te putea face să râzi sau să plângi la picătura unei pălării. Mereu o plăcere de a o avea în platou. De fiecare dată când aud un cal zbârcit, mă voi gândi pentru totdeauna la Frau Blücher. Este de neînlocuit și i se va simţi categoric lipsa".

"A fost un privilegiu să lucrez cu Cloris Leachman, una dintre cele mai neînfricate actriţe ale epocii noastre. Nu era nimeni ca ea. Doar cu o privire avea abilitatea de a frânge inimi sau de a te face să râzi până la lacrimi. Nu ştiai niciodată ce va spune sau face şi această calitate imprevizibilă făcea parte din magia ei de neegalat", a spus managerul ei Juliet Green.

Actriţa a câştigat în total opt premii Emmy

Leachman a fost premiată cu Oscar pentru rolul secundar din "The Last Picture Show", de Peter Bogdanovich, rol pe care îl va relua în continuarea filmului "Texasville", fără acelaşi succes. Ambele filme s-au bazat pe scrierile lui Larry McMurtry. 

Leachman, care a fost inclusă în Television Academy Hall of Fame în 2011, a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar într-un serial de comedie în 1974 și 1975 pentru rolul ei ca vecină snoabă, Phyllis Lindstrom. Spectacolul și personajul au fost atât de populare încât Leachman a primit propriul său spectacol, "Phyllis".

A câștigat premiul Emmy din 1973 pentru cea mai bună actriță principală din filmul TV „A Brand New Life”, interpretând o mamă pentru prima dată la vârsta mijlocie - un act îndrăzneț la acea vreme. Leachman avea 46 de ani când „ABC Movie of the Week” a fost difuzat pe 20 februarie 1973.

Alte câștiguri Emmy au inclus premii în 1975 pentru cea mai bună actriță secundară, pentru munca ei în „Cher”, în 1984 pentru cea mai bună interpretare în „Screen Actors Guild 50th Anniversary Celebration” și în 1988 pentru cea mai bună actriță într-un rol de invitat pentru „Țara Promisă”.

De asemenea, a fost concurentă în sezonul 2008-09 al serialului ABC „Dancing with the Stars”; la acea vreme, era cea mai veche concurentă din istoria spectacolului, la 82 de ani. Concertele „Malcolm” i-au adus premiile Emmy în 2002 și 2006 pentru cea mai bună actriță invitată într-o comedie.

În anii 1970, a apărut în "Daisy Miller", de Bogdanovich, şi în "Young Frankenstein" de Mel Brooks. A mai jucat în "High Anxiety", de Brooks. Leachman a fost distribuită în “Spanglish” (2004), “The Longest Yard” (2005), “Scary Movie 4” (2006), “Beerfest” (2006) şi “The Women (2008). Cloris Leachman a fost inclusă în Television Academy Hall of Fame în 2011.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Mondene » A murit actriţa Cloris Leachman, câştigătoare a premiilor Emmy şi Oscar