Antena Meniu Search
x

Actorul Arnold Schwarzenegger, medaliat pentru acţiunile sale de ecologist

Actorul american de origine austriacă Arnold Schwarzenegger a fost recompensat cu una dintre cele mai prestigioase distincţii al Franţei, Legiunea de Onoare, ce i-a fost atribuită pentru acţiunile sale ecologiste, în cadrul unei ceremonii organizate, vineri, la Paris, informează site-ul revistei People.

Actorul american de origine austriacă Arnold Schwarzenegger a fost recompensat cu una dintre cele mai prestigioase distincţii al Franţei, Legiunea de Onoare, ce i-a fost atribuită pentru acţiunile sale ecologiste, în cadrul unei ceremonii organizate, vineri, la Paris, informează site-ul revistei People.

Starul hollywoodian a primit această decoraţie prestigioasă - Legiunea de Onoare în grad de Comandor - în semn de apreciere pentru acţiunile sale din domeniul ecologiei. Distincţia i-a fost înmânată de François Hollande, preşedintele Franţei.

Ceremonia a avut loc la Palatul Elysée din Paris.

Arnold Schwarzenegger a publicat după ceremonie o fotografie şi un mesaj pe Twitter: ”Vă mulţumesc, domnule preşedinte Hollande, pentru că m-aţi făcut Comandor al Ordinului Legiunii de Onoare pentru acţiunile mele ecologiste”.

Apoi, starul de cinema a publicat şi un mesaj pe Facebook: ”Vă mulţumesc, de asemenea, pentru eforturile fantastice pe care le faceţi pentru a vă asigura că COP21 (Conferinţa pentru Climă de la Paris din 2015) să devină un succes şi pentru a conduce omenirea spre un viitor marcat de energii curate. Aştept cu nerăbdare să continuăm să lucrăm împreună, pentru ca obiectivele noastre să devină o realitate”.

Legiunea de Onoare, înfiinţată de Napoleon Bonaparte în 1802 ca un ordin de merit, este atribuită militarilor şi personalului civil care s-au remarcat prin servicii deosebite aduse Franţei. Decoraţia nu este însă atribuită în mod exclusiv cetăţenilor francezi. 

În luna mai, preşedintele Hollande a înmânat prestigioasa decoraţie actorului Tom Hanks, jurnalistului Tom Brokaw - prezentator al postului NBC - şi lui Gordon ”Nick” Mueller - directorul National World War II Museum.

Legiunea de Onoare este atribuită, de asemenea, în mod frecvent, unor personalităţi internaţionale din diverse discipline artistice şi culturale.

Printre cetăţenii americani care au primit Legiunea de Onoare se află Steven Spielberg, Clint Eastwood şi Robert Redford. Scriitoarea Danielle Steel, muzicianul Jerry Lewis şi actriţa Salma Hayek se numără şi ei printre personalităţile recompensate cu această decoraţie.

Arnold Schwarzenegger este de mulţi ani un activist ecologist care militează împotriva încălzirii globale şi a jucat un rol important în organizarea Conferinţei pentru Climă de la Paris în 2015, un eveniment de amploare în care a fost negociat un acord global ce vizează limitarea fenomenului de încălzire globală a Terrei.

Sursa: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Actorul Arnold Schwarzenegger, medaliat pentru acţiunile sale de ecologist