Antena Meniu Search
x

Actriţa Louise Fletcher, premiată cu Oscar pentru rolul din „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, a murit la 88 de ani

Louise Fletcher, actrița premiată cu Oscar pentru rolul asistentei Ratched din "Zbor deasupra cuibului de cuci" a murit la vârsta de 88 de ani.

de Redactia Observator

la 24.09.2022, 11:37

Actriţa Louise Fletcher, premiată cu Oscar pentru rolul din „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, a murit la 88 de ani - Hepta

Agentul actriței a declarat că aceasta a murit în casa ei din Franța, scrie Sky News, citat de Mediafax.

Aleasă duă ce alte două mari actriţe au refuzat rolul

Fiica unor părinți cu deficiențe de auz, originară din Alabama, a fost învățată să vorbească de mătușa ei și de la o vârstă fragedă a manifestat interes pentru actorie. A debutat ca actriță profesionistă în 1958, dar a devenit cunoscută la Hollywood abia când a acceptat rolul asistentei Ratched - avea 40 de ani și abia revenise la actorie după o pauză de 11 ani în care și-a crescut cei doi copii.

Regizorul Milos Fletcher a ales-o după ce multe vedete importante - inclusiv Angela Lansbury și Ellen Burstyn - au refuzat rolul.

Pe acelaşi subiect

A ținut unul dintre cele mai emoționante discursuri de acceptare a premiilor Oscar, când a devenit prima persoană care a folosit limbajul semnelor, profitând de acest moment pentru a se adresa direct părinților săi de pe scenă.

Înainte de succesul de la Oscar, cariera lui Fletcher a fost adesea împiedicată de înălțimea ei. La 1,70 m, ea era respinsă imediat de la o audiție pentru că era mai înaltă decât actorul principal.

Dar, după „Zbor deasupra unui cuib de cuci” avea să lucreze în mod constant pentru tot restul vieții sale.

A fost căsătorită cu agentul literar de la Hollywood Jerry Bick - care a murit în 2004 - dar cei doi au divorțat în 1977.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » Actriţa Louise Fletcher, premiată cu Oscar pentru rolul din „Zbor deasupra unui cuib de cuci”, a murit la 88 de ani