Antena Meniu Search
x

Cel puțin 10.000 de euro, lansarea unui artist. Andreea D, despre secretele unui debut de succes în muzică

Artista Andreea D a creionat paşii pe care orice tânără ar trebui să-i urmeze, pentru o carieră de succes în muzică.

de Redactia Observator

la 20.03.2019, 15:31

Vezi și

Artista Andreea D a creionat paşii pe care orice tânără ar trebui să-i urmeze, pentru o carieră de succes în muzică.

"În primul rând trebuie să ai voce dacă vrei să faci ceva la nivel profesionist, pentru că dacă nu ai voce scoţi o piesă-două şi gata", explică Andreea. Și pare logic. Fără voce, nu ai nicio șansă, mai ales că sunt foarte mulți artiști, iar competiția este acerbă. 

Primul pas, studioul. "Cântatul în studio este total diferit de cântatul live. În cântatul live cânţi tare, să te audă toată lumea, în cântatul de studio este cu totul altceva, este o cântare mai comprimată", spune artista.

După studio, un producător. "Primul pas ar fi să te duci la un compozitor, el o să te intrebe cam ce gen de muzică îţi place ţie, ce asculţi, ce trupe, ca să ştie încotro să-ţi compună. Către ce gen, ce fel de linie melodică, ce fel de instrumental", explică Andreea D. Aici intervin banii. O piesă bună, de la un compozitor bun, pleacă undeva de la 2-3.000 de euro şi poate să ajungă chiar și la 10-15.000 de euro.

Urmează, la rând, accesorii, haine, stilist și, bineînțeles, aparițiile la TV. Foarte important e și videoclipul melodiei promovate, care poate ajunge la câteva mii de euro.

În concluzie, toată afacerea costă cel puţin 10.000 de euro. Dacă ai noroc. Mai ales că greul abia după videoclip începe. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri Mondene » Cel puțin 10.000 de euro, lansarea unui artist. Andreea D, despre secretele unui debut de succes în muzică