Antena Meniu Search
x

Ar fi împlinit 90 de ani! Povestea incredibilă de viaţă a lui Marlon Brando

Considerat de mulţi critici cel mai mare actor al tuturor timpurilor, Marlon Brando a avut o viaţă demnă de un film de Oscar!

S-a născut pe 3 aprilie 1924, în Omaha, a fost singurul fiu al unei foste actriţe şi al unui fabricant de pesticide. La 16 ani, este exmatriculat de la liceu pentru că s-a plimbat cu motocicleta pe holurile acestuia. Este trimis la “Shattuck Military Academy”.

La 26 de ani, actorul renunţă la Broadway şi se îndreaptă spre Vest. Interpretează primul său rol într-un film, un medic paraplegic într-un spital de veterani, în “The Men”, petrecând luni bune într-un spital pentru a se pregăti.

Cunoaşte adevăratul succes în rolul lui Stanley din celebrul "A Streetcar Named Desire", pentru care este nominalizat la Oscar.

În anii '50, Brando devine o figură emblematică, mai ales în rândul tinerelor, purtând o geacă de piele şi stând pe o motocicletă cu rolul său din “The Wild One”, devenind astfel cel mai dorit bărbat din acele vremuri. Incepe să influenţeze şi moda. Câştigă Oscarul pentru "On the Waterfront".

În 1972, joacă rolul lui Don Corleone în filmul lui Coppola “The Godfather” şi primeşte încă un Oscar pentru interpretare. Dincolo de succesul în carieră, viaţa personală pare să fi fost blestemată!

Sute de amante, printre care şi Marilyn Monroe, trei căsnicii şi 11 copii!

În autobiografia intitulată "Cântece învăţate de la mama", actorul recunoaşte că a fost un devorator de femei, având sute de iubite, trei căsătorii şi 11 copii, dintre care unul criminal.

Deşi şi-a menajat soţiile în autobiografie, el nu s-a sfiit să dea "pe faţă" tot soiul de elemente de culoare din viaţa lui extraconjugală. Lui Brando nu i-a scăpat nici măcar Marilyn Monroe, la uşa căreia s-a prezentat pur şi simplu într-o noapte, începând imediat o relaţie care a durat vreme de câţiva ani. În timp, gusturile sale în materie de femei s-au schimbat, făcând public faptul că vrea să dezvolte relaţii doar cu femei exotice.

Aşa a reuşit şi actriţa Anna Kashfi să îl ia de soţ şi să îi facă un copil! L-a păcălit spunându-i că este indiancă, se îmbraca doar în sari-uri, amănunt găsit de acesta ca fiind suficient de exotic pentru a se însura cu ea în 1957.

Adevăratul ei nume era, de fapt, Joan O'Callaghan şi era originară din Ţara Galilor. Următoarea doamna Brando a fost actriţa mexicană Movita Castaneda, cu şapte ani mai mare decât el, care îi face doi copii. Iar cea de-a treia soţie a sa a fost tahitiană Tarata Terepiia. Complet dezinhibat, Brando a făcut în cartea sa mărturisiri incendiare pentru acea epocă, declarând că a avut şi mai multe relaţii homosexuale, "de care nu mă ruşinez deloc".

A mai adoptat trei copii şi încă trei i-a avut cu menajera sa.

În 1990, fiul său Christian este acuzat că l-a ucis pe iubitul surorii sale vitrege, Chyenne. Acesta pledează vinovat pentru omor din culpă, iar cinci ani mai târziu, fiica sa Chyenne se spânzură în Tahiti, motiv pentru care marele actor decide să se retragă din lumina reflectoarelor.

Marlon Brando moare în 2004 de fibroză pulmonară. Este amintit ca unul dintre marii actori din istoria filmului. Steaua lui tronează pe “Bulevardul Celebrităţilor” din Hollywood şi filmele sale sunt încă apreciate şi revăzute de către marele public.

Foto: Hepta

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că lucraţi sub calificarea dumneavoastră la locul de muncă?

Observator » Stiri Mondene » Ar fi împlinit 90 de ani! Povestea incredibilă de viaţă a lui Marlon Brando