Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Artiștii de la Daft Punk au anunțat că se despart. Un ultim clip, "Epilogue", a fost postat pe Youtube

Membrii formației Daft Punk, una dintre cele mai cunoscute și influente din lumea muzicii electronice, au anunțat că își încetează activitatea. Un reprezentant al grupului a confirmat despărțirea, însă fără a oferi mai multe detalii.

de Daniel Murărescu

la 22.02.2021 , 18:51

Daft Punk se desparte Sfârșit de drum pentru Daft Punk - Youtube | Daft Punk
  • Daft Punk, un ultim videoclip de adio - "Epilogue"

Thomas Bangalter şi Guy-Manuel de Homem-Christo au făcut anunţul sub numele "Epilogue", un videoclip făcut în stilul lor caracteristic, cu chipurile acoperite.

Membrii Daft Punk, celebri dar necunoscuți

Bangalter şi De Homem-Christo s-au întâlnit în anii 1980, într-o şcoală din Paris, şi au început curând să compună muzică. În 1992, au format o trupă rock, Darlin’, inspiraţi fiind de piesa omonimă a trupei Beach Boys, împreună cu Laurent Brancowitz şi au lansat o piesă care a primit critici negative. Melody Maker a descris-o ca „daft punky thrash” (punk prost de începători, n.r.). Au transformat review-ul negativ în numele a ceea ce urma să devină una dintre cele mai cunoscute trupe electro. Brancowitz a părăsit grupul şi a format Phoenix.

Articolul continuă după reclamă

Duo-ul francez a lansat patru albume de studio, în perioada 1997 - 2013. Ultimul album, apărut după o pauză de opt ani, a fost „Random Access Memories”, pe care se află single-ul „Get Lucky” şi care a fost certificat cu platină.

De-a lungul carierei, grupul a primit şase trofee Grammy din 12 nominalizări. Mai recent, duo-ul a colaborat cu artistul canadian The Weeknd, pentru piesele „Starboy” şi „I Feel It Coming”.

Daniel Murărescu Like

Daniel Murărescu face parte din echipa Observator de decembrie 2016, de la relansarea site-ului, şi este în prezent editor de content.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri Mondene » Artiștii de la Daft Punk au anunțat că se despart. Un ultim clip, "Epilogue", a fost postat pe Youtube