Meniu LIVE
Search
x

Video Artiștii de la Daft Punk au anunțat că se despart. Un ultim clip, "Epilogue", a fost postat pe Youtube

Membrii formației Daft Punk, una dintre cele mai cunoscute și influente din lumea muzicii electronice, au anunțat că își încetează activitatea. Un reprezentant al grupului a confirmat despărțirea, însă fără a oferi mai multe detalii.

De Daniel Murărescu la 22.02.2021, 18:51
  • Daft Punk, un ultim videoclip de adio - "Epilogue"

Thomas Bangalter şi Guy-Manuel de Homem-Christo au făcut anunţul sub numele "Epilogue", un videoclip făcut în stilul lor caracteristic, cu chipurile acoperite.

Membrii Daft Punk, celebri dar necunoscuți

Bangalter şi De Homem-Christo s-au întâlnit în anii 1980, într-o şcoală din Paris, şi au început curând să compună muzică. În 1992, au format o trupă rock, Darlin’, inspiraţi fiind de piesa omonimă a trupei Beach Boys, împreună cu Laurent Brancowitz şi au lansat o piesă care a primit critici negative. Melody Maker a descris-o ca „daft punky thrash” (punk prost de începători, n.r.). Au transformat review-ul negativ în numele a ceea ce urma să devină una dintre cele mai cunoscute trupe electro. Brancowitz a părăsit grupul şi a format Phoenix.

Duo-ul francez a lansat patru albume de studio, în perioada 1997 - 2013. Ultimul album, apărut după o pauză de opt ani, a fost „Random Access Memories”, pe care se află single-ul „Get Lucky” şi care a fost certificat cu platină.

De-a lungul carierei, grupul a primit şase trofee Grammy din 12 nominalizări. Mai recent, duo-ul a colaborat cu artistul canadian The Weeknd, pentru piesele „Starboy” şi „I Feel It Coming”.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri Mondene » Artiștii de la Daft Punk au anunțat că se despart. Un ultim clip, "Epilogue", a fost postat pe Youtube