Antena Meniu Search
x

Brânza cu ciocolată, noul desert al moților din zona Arieşeniului

Brânza dulce, numai bună de folosit la plăcinte, este făcută de sute de ani de moţii din zona Arieşeniului. Gusturile au evoluat, la fel şi apetitul turistilor pentru desert. Aşa că, mai nou, produsul vedetă al zonei este brânza cu ciocolată. Oaspetii privesc cu surprindere platourile aduse la mese, însă cine apucă să guste cere garantat încă o porţie.

Vezi și

Brânza dulce, numai bună de folosit la plăcinte, este făcută de sute de ani de moţii din zona Arieşeniului. Gusturile au evoluat, la fel şi apetitul turistilor pentru desert. Aşa că, mai nou, produsul vedetă al zonei este brânza cu ciocolată. Oaspetii privesc cu surprindere platourile aduse la mese, însă cine apucă să guste cere garantat încă o porţie.

Gazda încălzeşte laptele pentru a fi transformat în brânză. Şi porţionează cu grijă ciocolata de casă. Sunt ingrediente pe care în mod normal nu le-ai asocia. Însă amândouă vor ajunge în acelaşi desert.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Brânza se foloseşte în zona Arieşeniului de sute de ani pentru deserturi. Se pune la păstrare în doabă - adică în putinei - şi se foloseşte la reţetele tradiţionale: fie cu mămăligă, fie la plăcinte. Brânza cu ciocolată, în schimb, e o invenţie recentă.

Amestecul de brânză proaspătă şi ciocolată este pus apoi la stors. După ce umezeala a dispărut, este numai bun de servit.

Platorurile de brânză în care au fost puse ingrediente surpriză sunt din ce în ce mai apreciate în Arieşeni. Pe lângă ciocolată mai găsim ardei gras roşu sau prune uscate.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Brânzeturile făcute în Arieşeni pot fi servite lângă dulceţuri sau zacuscă. Mulţi turişti pleacă acasă cu astfel de suveniruri, oferite de gazde

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » Brânza cu ciocolată, noul desert al moților din zona Arieşeniului