Antena Meniu Search
x

Cristian Mungiu a fost lăudat la scenă deschisă de actorul Ethan Hawke

Cristian Mungiu a fost lăudat la scenă deschisă de unul dintre cei mai apreciaţi actori de la Hollywood - Ethan Hawke.

Vezi și

Cristian Mungiu a fost lăudat la scenă deschisă de unul dintre cei mai apreciaţi actori de la Hollywood. Însuşi Ethan Hawke a declarat că filmul regizorului român "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" a fost ca un duş rece pentru el. Starul a dat şi o lecţie de actorie fanilor lui, veniţi să-l vadă în carne şi oase, la Festivalul de Film American Independent, organizat la Bucureşti.

4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, un film care te pune pe gânduri, cu o poveste aparent simplă: o studentă rămâne însărcinată şi tocmeste un felcer să-i facă avort. 

Din aceste predicate simple, regizorul a ţesut o capodoperă cinematografică, în care camera de filmat parcă aleargă să surpindă şi ultimele trăiri ale oamenilor. 

Ethan Hawke, actor:

30:52 Când am văzut prima dată „4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" a fost ca şi cum am fost stropit cu apă rece. Te trezeşte. 

E mărturisirea sinceră a unui profesionist, nimeni altul decât Ethan Hawke. Într-un interviu, actorul american a vorbit despre modul în care Cristian Mungiu a ales să dea viaţă peliculei sale. 

Ethan Hawke, actor:

Problema este că forma artistică este mâncată de afacere. Când vezi munca lui Cristian (n.r.> Mungiu), te uiţi şi te gândeşti că nu trebuie să fie un serial de televiziune, nu trebuie să vândă ceva, nu este ceva care să fie introdus între reclame, ci este o oportunitate pentru noi de a vorbi unul cu altul. 

Regizorul a revenit în România. Şi, ca de obicei, sala a fost arhiplină de fani. Festivalul de Film american independent şi-a închis porţile, după şapte zile pline de producţii americane narative.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Cristian Mungiu a fost lăudat la scenă deschisă de actorul Ethan Hawke