Antena Meniu Search
x

Stresul de zi cu zi - cum scapi de el

Din păcate, stresul și anxietatea sunt tot mai întâlnite la tot mai mulți oameni. Un studiu chiar a demonstrat faptul că până la 70% dintre adulți au recunoscut că resimt stări de anxietate și stres în fiecare zi. Această boală a timpurilor moderne afectează mai mult de jumătate din populația adultă însă nici adolescenții nu sunt feriți de ea.

Cum sa scapi de stresul de zi cu zi
5 pasi sa scapi de stresul de zi cu zi - Foto: unsplash.com

Din păcate, stresul și anxietatea sunt tot mai întâlnite la tot mai mulți oameni. Un studiu chiar a demonstrat faptul că până la 70% dintre adulți au recunoscut că resimt stări de anxietate și stres în fiecare zi. Această boală a timpurilor moderne afectează mai mult de jumătate din populația adultă însă nici adolescenții nu sunt feriți de ea. Deci cum scapi de stres? Citește mai departe și află câteva metode sigure.

Fă sport

Sportul este probabil cea mai bună metodă de a combate stresul și stările de anxietate. Poate părea contradictoriu însă atunci când pui presiune fizică pe corpul tău, îți ajuți mintea să scape de stres. Iar beneficiile se văd cu adevărat atunci când faci sport în mod regulat: oamenii care fac sport în fiecare zi sunt mai puțin predispuși la stări de anxietate și stres. Noi îți recomandăm să găsești o activitate pe care să îți facă plăcere să o practici. Poți încerca joggingul, dansul, yoga sau chiar mersul pe jos.

Relaxează-te acasă

Pe acelaşi subiect

Spațiul în care locuiești poate fi unul dintre “inculpații” care îți cauzează stres și neliniște. Astfel, dacă locuința ta este dezordonată sau murdară, nu va face decât să accentueze aceste stări și până la urmă, căminul tău ar trebui să fie locul în care uiți de stres. Reorganizează, aerisește și ai grijă să nu încarci fiecare cameră cu piese de mobilier sau decorațiuni care vor absorbi tot aerul. Folosește-te de flori și plante de apartament pentru a crea o atmosferă naturală și investește într-unul dintre aceste fotolii de masaj pentru a te relaxa regește chiar în propria sufragerie.

Redu consumul de cafeină

Cafeina este un stimulent pe care îl găsești în cafea (evident), în ceaiuri, ciocolată și băuturi energizante. Iar în doze mari, această substanță nu va face decât să îți sporească stările de anxietate și agitație. Așa că dacă observi că devii agitat după câteva cești de cafea, redu consumul. Sau, mai bine, renunță de tot la cafeină pentru că îți poți lua energia necesară din fructe și legume.

Mestecă gumă

Dacă vrei o soluție rapidă și de moment pentru a scăpa de stres, mestecă niște gumă. Un studiu a arătat că oamenii care mestecau gumă se simțeau mai bine și nu prezentau atâtea simptome de stres precum cei care nu făceau asta. O teorie susține că acest fapt se datorează undelor emise de creier în momentul în care mesteci gumă și cum acestea sunt asemănătoare cu cele emise în momentele de relaxare. O altă teorie susține că mestecatul gumei îmbunătățește circulația sângelui către creier. Oricum ar fi, o mică pastilă de gumă te va relaxa imediat.

Râzi mult și cu poftă

E greu să te simți anxios atunci când râzi. Iar pe lângă faptul că este benefic pentru sănătatea ta generală, râsul copios te ajută să scapi și de stres. Cum? Aduce mai mult oxigen către organele interne și creier, scade intensitatea răspunsului la stres și elimină tensiunea, ajutându-te să îți relaxezi mușchii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Stresul de zi cu zi - cum scapi de el