Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Dan Helciug, o noua pasiune tot în lumea artelor. Cântăreţul s-a apucat de pictură

Dan Helciug e pregătit să lanseze piese noi. Una singur, alta alături de formaţia sa, Spitalul de Urgenţă, dar ambele cu mesaje speciale. Artistul s-a apucat şi de pictat.

de Redactia Observator

la 19.04.2021 , 16:58

  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Dan Helciug, artistul trupui Spitalul de Urgenţă nu a renunţat la cântat, chiar şi în lipsa concertelor. Aceştia au filmat un clip,  în condiţii de pandemie. Este o piesă atipică, cu mesaj social-politic-spiritual

Dan Helciug: Am fost destul de activ în perioada aceasta. Am doua piese lansate anul trecut. Una se numeşte Sunt bine şi cealaltă Carul tras de boi. Clipul arată exact ca o emisie de televiziune, este o radiografie social-politică, cum obişnuiesc eu să fac astfel de radiografii.

Iar în ceea ce priveşte pictura, totul se datorează unei revelaţii. O pasiune descoperită în pandemie. Un tablou, dintr-o viitoare colecţie, este deja terminat. Şi e extrem de colorat, poate tocmai pentru că în ultimul an nu a fost deloc astfel pentru breasla din care Dan Helciug face parte.

Vezi și

Dan Helciug: Am avut o revelaţie. În urma unui vis am simţit nevoia sa pictez, îmi e greu să vă explic. Ştiu că trăim într-o lume mercantilă, în care totul se rezumă la bani, la statul social, la firme de PR. Arta înseamnă comunicare cu Dumnezeu. Sunt două căi de comunicare: arta şi religia. Am profitat de  prietenia pe care o am cu Laurenţiu Popa, care este unul dintre cei mai buni Rembrandişti din Europa, cred. Am făcut câteva cursuri cu el şi am început să pictez. Am deja 3 tablouri pictate.

Interviul integral poate fi urmărit în materialul video de mai sus.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri Mondene » Dan Helciug, o noua pasiune tot în lumea artelor. Cântăreţul s-a apucat de pictură