Dan Negru, de 20 de ani liderul spectacolelor de Revelion! Aproape 3.500.000 de români au urmărit Revelionul Starurilor 2020, la Antena 1

Redactia Observator

De Redactia Observator.
Publicat: 01.01.2020, 11:01.
Actualizat: 01.01.2020, 11:11

Programul de Revelion al Antenei 1, prezentat de Dan Negru pentru al 20-lea an consecutiv, a fost lider incontestabil de audiență pe toate segmentele de public, înregistrând record de audienţã la nivelul cotei de piaţã, pe publicul comercial.

Reclamă
Dan Negru, de 20 de ani liderul spectacolelor de Revelion

Revelionul Starurilor a adunat în fața micilor ecrane 3.452.000 de români, în "minutul de aur"

Antena 1

Programul de Revelion al Antenei 1, prezentat de Dan Negru pentru al 20-lea an consecutiv, a fost lider incontestabil de audiență pe toate segmentele de public, înregistrând record de audienţã la nivelul cotei de piaţã, pe publicul comercial.

Minutul de aur al Revelionului Starurilor 2020, de la ora 23:36, a adunat în fața micilor ecrane 3.452.000 de români din toată țara, Antena 1 înregistrând 19,4 puncte de rating și 42% cota de piață.

De asemenea, minutul de la miezul nopții a adunat în fața micilor ecrane 3.045.000 de telespectatori, la nivelul publicului din toată țara.

Reclamă

Dan Negru, primul de Revelion în fiecare an. De 20 de ani

Cel de-al 20-lea program de Revelion prezentat consecutiv de Dan Negru, la Antena 1, difuzat în intervalul orar 22:00 – 02:00, a obținut în acest an o audiență de 8 ori mai mare față de principalul competitor, Pro TV, la nivelul publicului din întreaga țară si de 3 ori mai mare față de urmatorul clasat, Romania TV.

Reclamă

Astfel, Antena 1 a condus în topul audiențelor la nivelul publicului din toată țara cu o medie de 16 puncte de rating și 36,2% cota de piață, urmată de Romania TV, cu 5,3 puncte de rating și 12% cota de piață, Kanal D, cu 4,3 puncte de rating si 9,8% cota de piata, Antena 3 cu 2 puncte de rating si 4,6% cota de piata si Pro TV, cu 2 puncte de rating si 4,5% cota de piata.

La minutul de aur, de la ora 23:36, 3.452.000 de români urmăreau Revelionul Starurilor 2020, cifrele înregistrate fiind de 19,4 puncte de rating și 42% cota de piață.

La nivelul publicului din mediul urban, Antena 1 a obținut o audiență mai mult decat dubla fata de urmatorul clasat, Romania Tv, si de peste 6 ori mai mare fata de Pro TV.

Reclamă

Antena 1, cu show-ul prezentat de Dan Negru, s-a situat pe primul loc și la nivelul publicului din mediul urban, cu 13,8 puncte de rating și 32,8 cota de piață, la o distanță apreciabilă de PRO TV, clasat abia pe locul 5 cu doar 2,1 puncte de rating și 4,9 cota de piață, după Romania Tv, cu 5,7 puncte de rating si 13,5% cota de piata, Kanal D, respectiv Antena 3.

Audiență uriașă în "minutul de aur"

Reclamă

În minutul de aur, de la ora 23:09, Antena 1 obținea un rating de 18,4 de puncte și o cotă de piață de 41,2 procente.

La nivelul publicul comercial, Antena 1 a obținut o audiență de aproape 5 ori mai mare față de urmatorul clasat, Pro TV.

Antena 1 își păstrează supremația și la nivelul publicului comercial din mediul urban, cu vârste cuprinse între 18 si 49 de ani, "Revelionul Starurilor - 2020" înregistrând pe acest segment de public 13,9 puncte de rating și 42,6% cota de piață, de aproape 5 ori mai mult față de urmatorul clasat, Pro TV, care a inregistrat 2,9 puncte de rating și 9% cota de piață.

În minutul de aur înregistrat pe acest segment de public, de la ora 23:33, Antena 1 a obținut un rating de 16,9 puncte și o cotă de piață de 49,2%.

Marea petrecere de Revelion a fost, și în acest an, la Antena 1! Revelionul prezentat pentru al 20-lea an consecutiv de Dan Negru a adus în fața telespectatorilor măști spectaculoase și zeci de artiști iubiți de marele public, într-un spectacol de zile mari.

Măști spectaculoase la Revelionul Starurilor

Astfel, la Revelionul Starurilor 2020, cu ajutorul măștilor, Simona Gherghe a întruchipat-o pe Rafiki, maimuța din Lion King, Antonia a fost spectaculoasa vrăjitoare Ursula, din Mica Sirenă, pe când Petre Roman s-a deghizat în Iepurele din Alice în Țara Minunilor. Cunoscuta interpretă de muzică populară Sofia Vicoveanca s-a ascuns în spatele personajului Baba, atleta de talie mondială Gabriela Szabo a fost Betty Boop, iar Adelina Pestrițu s-a transformat în Imelda din filmul animat “Coco”. Dorian Popa l-a întruchipat pe Motanul Încălțat, nea Mărin Barbu a fost Joker, Manuela Hărăbor a intrat în pielea lui Maleficent, iar Anca Țurcașiu și-a făcut o apariție spectaculoasă în rolul lui Spiderman.

Irina Loghin, Cristi Minculescu, Marius Țeicu, Laura Lavric, Anna Lesko, Ozana Barabancea, Monica Anghel, Ruby, Anda Adam, Alex Velea, Cristi Iacob, Șerban Copoț, Jean de la Craiova, Marcel Pavel, Romică Țociu, Gelu Voicu, Alexandru Arșinel, Adriana Trandafir, Dorian Popa, Carmen Șerban, Mahala Rai Banda, Nicolae Voiculeț, Andreea Bălan, Daniela Crudu, Vali Vijelie, Daniela Gyorfi, Tania Popa, Nelu Vlad și formația Azur sunt doar o parte din artiștii care au urcat, la rândul lor, pe scena Revelionul Starurilor prezentat și în acest an de Dan Negru, la Antena 1.

"Show și-așa" a continuat distracția

Emisiunea “Show și-așa!”, prezentată de Mirela Vaida, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu, care a dat startul petrecerii de Revelion, la Antena 1, difuzată în intervalul orar 19:57 – 22.00, a fost lider incontestabil de audiență pe toate segmentele de public. Minutul de maximă audiență, de la ora 21:58, a adunat în fața micilor ecrane 3.3 milioane de telespectatori din toată țara, reprezentând 38.8% din cota de piaţã, de peste patru ori mai mulţi decât cei care urmãreau atunci Pro TV.

La nivelul publicului din toata țara, Antena 1 a înregistrat, în medie, în intervalul 19:57-22:00, 13.7 puncte de rating și 28.5 cota de piață, urmată de Pro TV, cu 6.4 puncte de rating si 13.3 cota de piață și de România TV, cu 5.4 puncte de rating și 11.3 cota de piaţã.

Antena 1 rămâne lider și la nivelul publicului de la orașe, cu 11.6 puncte de rating și 26 de procente din cota de piață, urmată de România TV, cu doar 5.6 puncte de rating și 12.6% cota de piaţã. Locul trei în ierarhia audienţelor a fost ocupat de Pro Tv cu 4.9 puncte de rating şi 11% cota de piaţã.

De asemenea, în intervalul de difuzare „Show şi-aşa” Antena 1 conduce detașat și clasamentul la nivelul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 si 49 de ani, cu o medie de 10.2 puncte de rating și 29.2 procente din cota de piață, urmată de ProTv, cu doar 5.7 puncte de rating și 16.3 cota de piață.

Mirela Vaida, Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu au dat startul petrecerii în noaptea de Revelion, la “Show și-așa!”, cu cântec, jocuri și foarte multă voie bună.

Vedetele împărțite în două tabere conduse de Mirela Vaida, respectiv Liviu Vârciu și Andrei Ștefănescu s-au “duelat” pe parcursul a două ore prin intermediul unor probe haioase. Așadar, Maria Dragomiroiu, Daniela Condurache, Maria Cârneci, Diana Matei, Constantin Enceanu, Dinu Iancu Sălăjanu, Grigore Gherman și Cornel Borza au format echipa “popularilor” condusă de Liviu și Andrei, în timp ce Oana Sîrbu, Bella Santiago, Elena Ionescu, Amna, Jo, Mihai Trăistariu, Liviu Teodorescu și Alex Vasilache au făcut parte din echipa artiștilor pop, având-o ca lider pe Mirela. Invitații speciali ai show-ului au fost Cornelia Catanga, Doru Octavian Dumitru, Aurelian Temișan și Irena Boclincă, actrița cunoscută drept “sosia Vioricăi Dăncilă” de la iUmor. Acompaniamentul muzical a fost asigurat de taraful Cleante.

Antena 1, lider în ultima zi din an

În ziua de 31 decembrie, telespectatorii au preferat programele pregătite de Antena 1. Astfel, Antena 1 a fost lider incontestabil de audiență pe parcursul întregii zile, pe toate categoriile de vârstă. Pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, Antena 1 înregistra o medie de audiență de 5.4 puncte de rating și 28.1 cota de piață, aproape dublu faţã de Pro Tv ce înregistra, tot la nivelul întregii zile şi pe acelaşi target o medie de 3 puncte de rating și 15.5% cota de piață.

Şi pe întreg publicul din mediul urban, Antena 1 a înregistrat o audiență aproape dublã față de următorul clasat, România TV. Astfel, la nivelul întregii zile, Antena 1 a înregistrat 5.7 puncte de rating și 22.4 cotă de piață, în timp ce România TV a înregistrat o audiență medie de 3 puncte de rating și 11.8 cota de piață, urmatã de Pro TV cu doar 2.9 puncte de rating şi 11.4% cota de piaţã.

Pe întregul public din România, Antena 1 se clasează tot pe primul loc în topul audiențelor cu 6.7 puncte de rating și 24% cota de piață, în timp ce Pro TV ocupă poziția secundă cu doar 3.2 puncte de rating și 11.5 cota de piață.

Antena 1 a fost lider detaşat de audiență şi în prime-time (19:00 – 23:00) pe toate categoriile de public. Astfel, pe publicul comercial din mediul urban cu vârste cuprinse între 18-49 de ani, Antena 1 a înregistrat o medie de audiență de 10.7 puncte de rating și o cotă de piață de 31.1 procente, aproape dublu faţã de Pro TV ce înregistra atunci o medie de 5.7 puncte de rating și 16.5 cota de piață.

Pe întreg publicul din mediul urban, Antena 1 a înregistrat în Prime Time o audiență aproape dublã față de următorul clasat. Astfel, la nivelul întregii zile, Antena 1 a înregistrat 11.5 puncte de rating și 25.9 cota de piață, în timp ce România TV a înregistrat o audiență medie de 5.7 puncte de rating și 12.9 cota de piață. Cea de-a treia poziţie în clasament a fost ocupatã de Pro TV cu doar 5 puncte de rating şi 11.3% cota de piaţã.

Şi pe întregul publicul din România, Antena 1 se clasează tot pe primul loc în topul audiențelor cu 13.3 puncte de rating și 27.9 cota de piață, fiind urmărită în medie de 2.360.000 de telespectatori, în timp ce Pro TV ocupă poziția secundã cu doar 6.1 puncte de rating și 12.9 cota de piață.

Sursa: Kantar Media

Copyright: ARMADATA S.R.L.

Date prelucrate de catre departamentul Research Antena Group

Analiza este facuta pe target-urile 18-49 Urban, All urban si National

Perioada 31 decembrie 2019

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Citește și
recomandari pe a1.ro
Cine este soția lui Nuțu Cămătaru. Claudia Balint a devenit cunoscută când a apărut într-un videoclip de manele
Cine este soția lui Nuțu Cămătaru. Claudia Balint a devenit cunoscută când a apărut într-un videoclip de manele
Reclamă
Top știri
Ultimul mesaj lăsat de poliţistul de 26 de ani care s-a sinucis după o ceartă cu iubita
1
Eveniment • pe 26.11 la 19:40

Ultimul mesaj lăsat de poliţistul de 26 de ani care s-a sinucis după o ceartă cu iubita

Ultimul mesaj lăsat de poliţistul de 26 de ani care s-a sinucis după o ceartă cu iubita
Medic infecţionist din Iaşi: „Cine nu are doza 3 poate fi considerat nevaccinat”
2
Sanatate • pe 26.11 la 14:59

Medic infecţionist din Iaşi: „Cine nu are doza 3 poate fi considerat nevaccinat”

Medic infecţionist din Iaşi: „Cine nu are doza 3 poate fi considerat nevaccinat”
O fetiţă de 12 ani a murit, după ce venise cu prietenii să vadă luminiţele de Crăciun în centrul oraşului Liverpool
3
Mapamond • pe 26.11 la 13:42

O fetiţă de 12 ani a murit, după ce venise cu prietenii să vadă luminiţele de Crăciun în centrul oraşului Liverpool

O fetiţă de 12 ani a murit, după ce venise cu prietenii să vadă luminiţele de Crăciun în centrul oraşului Liverpool
Șeful poliției rutiere Giurgiu a fost demis. Un agent a fost păcălit de colegi să facă cerere la superiori pentru un porc de Crăciun
4
Politic • pe 26.11 la 14:56

Șeful poliției rutiere Giurgiu a fost demis. Un agent a fost păcălit de colegi să facă cerere la superiori pentru un porc de Crăciun

Șeful poliției rutiere Giurgiu a fost demis. Un agent a fost păcălit de colegi să facă cerere la superiori pentru un porc de Crăciun
1.5 milioane de români folosesc Revolut, unii ca să evite poprirea. Bucureştiul, pe locul doi în lume la folosirea aplicaţiei
5
Eveniment • pe 24.11 la 21:15

1.5 milioane de români folosesc Revolut, unii ca să evite poprirea. Bucureştiul, pe locul doi în lume la folosirea aplicaţiei

1.5 milioane de români folosesc Revolut, unii ca să evite poprirea. Bucureştiul, pe locul doi în lume la folosirea aplicaţiei
RECOMANDĂRI
36 de români sunt blocați în Africa de Sud din cauza variantei Omicron
Eveniment • la 21:40

36 de români sunt blocați în Africa de Sud. MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situaţia

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că, în contextul aplicării recomandărilor privind suspendarea zborurilor curselor...

36 de români sunt blocați în Africa de Sud. MAE: Ambasada României la Pretoria gestionează situaţia
Europa, în alertă maximă după apariţia variantei Omicron. Centrul European de Prevenire şi Control al Bolilor: "Tulpina prezintă un risc ridicat şi foarte ridicat"
Extern • la 21:30

Europa, în alertă maximă după apariţia variantei Omicron. Cazuri confirmate în Italia, Germania și Marea Britanie

Europa, în alertă maximă după apariţia variantei Omicron. Cazuri confirmate în Italia, Germania și Marea Britanie
Rafila: Românii care vin din țări africane intră în carantină. O nouă hotărâre CNSU privind noile restricţii
Sanatate • la 14:36

Rafila: Românii care vin din țări africane intră în carantină. O nouă hotărâre CNSU privind noile restricţii

Rafila: Românii care vin din țări africane intră în carantină. O nouă hotărâre CNSU privind noile restricţii
Imagine ilustrativă
Extern • la 15:53

Cum a apărut varianta Omicron? Expert în sănătate publică: Vaccinurile au fost monopolizate de țările bogate

Cum a apărut varianta Omicron? Expert în sănătate publică: Vaccinurile au fost monopolizate de țările bogate
PARTENERI
Scandal de proporții între avocata familiei Melencu și mama Alexandrei Măceșanu: ”Dacă nu soliciți probe, înseamnă că știi unde e”. Femeia a izbucnit în plâns
spynews.ro
Scandal de proporții între avocata familiei Melencu și mama Alexandrei Măceșanu: ”Dacă nu soliciți probe, înseamnă că știi unde e”. Femeia a izbucnit în plâns
S-a îmbrăcat în polițistă şi a oprit un şofer. Ce a pățit tânăra din București după ce a postat imaginile
libertatea.ro
S-a îmbrăcat în polițistă şi a oprit un şofer. Ce a pățit tânăra din București după ce a postat imaginile
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
bzi.ro
Raed Arafat, despre accesul în magazinele alimentare cu certificat verde: „Nu ne referim la magazinele esenţiale”
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
bzi.ro
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
Horoscopul zilei de 28 noiembrie 2021. Racii vor avea parte de un beneficiu neașteptat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
CaTine.ro
Horoscopul zilei de 28 noiembrie 2021. Racii vor avea parte de un beneficiu neașteptat. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Vom avea restricții de sărbători? Mesajul lui Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății
gandul.ro
Vom avea restricții de sărbători? Mesajul lui Alexandru Rafila, noul ministru al Sănătății
FOTO. Laurențiu Reghecampf și noua lui iubită, imaginile momentului! Cum arată Corina, după tot scandalul
prosport.ro
FOTO. Laurențiu Reghecampf și noua lui iubită, imaginile momentului! Cum arată Corina, după tot scandalul
"Sindromul Havana" a lovit și FBI. Fostul agent care spune că trăiește de zece ani cu simptomele generate de leziuni cerebrale
Ziare.com
"Sindromul Havana" a lovit și FBI. Fostul agent care spune că trăiește de zece ani cu simptomele generate de leziuni cerebrale
Avea căruciorul plin de jucării. Ce a răspuns când a fost întrebat ce face cu ele
redactia.ro
Avea căruciorul plin de jucării. Ce a răspuns când a fost întrebat ce face cu ele
Ce nu știu fanii despre Oana Moșneagu, actrița care o joacă pe Andreea, fata avară din Adela. Mărturisirile sincere ale actriței despre viața sa
tvhappy.ro
Ce nu știu fanii despre Oana Moșneagu, actrița care o joacă pe Andreea, fata avară din Adela. Mărturisirile sincere ale actriței despre viața sa
O defecțiune în aplicația Tesla a lăsat sute de șoferi cu mașinile încuiate! Ce spune Elon Musk
GSP
O defecțiune în aplicația Tesla a lăsat sute de șoferi cu mașinile încuiate! Ce spune Elon Musk
Ciucă vrea ca tinerii să facă armata. Măsura apare în programul de guvernare
money.ro
Ciucă vrea ca tinerii să facă armata. Măsura apare în programul de guvernare
Decizia radicală luată de Anamaria Prodan după ce Laurenţiu Reghecampf a lăsat-o pentru Corina Caciuc: „Poate să îl ia şi pe Reghecampf, poate să îi aducă iubite, orice pe pământul ăsta”
as.ro
Decizia radicală luată de Anamaria Prodan după ce Laurenţiu Reghecampf a lăsat-o pentru Corina Caciuc: „Poate să îl ia şi pe Reghecampf, poate să îi aducă iubite, orice pe pământul ăsta”
„Mă ameninţaţi acum?”. Laurenţiu Reghecampf, salvat de Anamaria Prodan de o plângere penală din partea unei prietene de-a amantei. Stenograme incredibile
as.ro
„Mă ameninţaţi acum?”. Laurenţiu Reghecampf, salvat de Anamaria Prodan de o plângere penală din partea unei prietene de-a amantei. Stenograme incredibile
Cum verifici dacă te-a blocat cineva pe Facebook. Trucul simplu pe care îl poți folosi
UseIT
Cum verifici dacă te-a blocat cineva pe Facebook. Trucul simplu pe care îl poți folosi
Observator de bine
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 26.11 la 18:20
Video

Observator de bine, 26 noiembrie 2021. Marile branduri de haine încep să îşi mute producţia în România

Observator de bine, 26 noiembrie 2021, prezentat de Greta Gavrilă.

Observator de bine, 26 noiembrie 2021. Marile branduri de haine încep să îşi mute producţia în România
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 25.11 la 17:12
Video

Observator de bine, 25 noiembrie 2021. O bancă din Marea Britanie a introdus săptămâna de lucru de 4 zile

Observator de bine, 25 noiembrie 2021. O bancă din Marea Britanie a introdus săptămâna de lucru de 4 zile
Greta Gavrilă
Observator de bine • pe 24.11 la 18:09
Video

Observator de bine, 24 noiembrie 2021. Snoop Dogg îşi promovează noul album pe străzile comunei Bogata

Observator de bine, 24 noiembrie 2021. Snoop Dogg îşi promovează noul album pe străzile comunei Bogata