Antena Meniu Search
x

Descoperire surprinzătoare: Ce legătură există între durerile fizice şi problemele financiare cu care ne confruntăm

Poate părea surprinzător, dar o echipă de cercetărori americani de la Universitatea Virginia a ajuns la concluzia că există o legătură clară între anumite dureri fizice şi problemele financiare cu care ne confruntăm.

Poate părea surprinzător, dar o echipă de cercetărori americani a ajuns la concluzia că există o legătură clară între anumite dureri fizice şi problemele financiare cu care ne confruntăm.

Această concluzie se bazează pe o serie de studii realizate pe zeci de mii de persoane, care au răspuns fie prin chestionare, fie au fost supuşi unor teste în laborator, fie au fost consultate baze de date oficiale.

Rezultatele au relevat faptul că nesiguranța economică constituie un factor de risc pentru dureri fizice şi reduce pragul de toleranță a durerii. În al doilea rând, persoanele aflate într-o situație financiară dificilă consumă mult mai multe medicamente împotriva durerilor.

Această legătură este observată în caz de nesiguranță financiară personală (îndeosebi șomaj) și într-un context mai general de insecuritate economică (de exemplu țară în criză), fie actuală, fie previzibilă. Efectele constau în stres și anxietate, consecințele nefaste întărind sentimentul de pierdere a controlului. Aceste efecte psihologice se traduc prin manifestări fizice, respectiv dureri.

Autorii susțin că lucrările lor arată că este vorba de o asociere "solidă". "Nesiguranța economică facă rău la modul propriu", afirmă ei. O pistă de cercetare pentru atenuarea acestor efecte ar putea fi tehnicile de gestionare a stresului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri Mondene » Descoperire surprinzătoare: Ce legătură există între durerile fizice şi problemele financiare cu care ne confruntăm