Antena Meniu Search
x

DOLIU ÎN CINEMATOGRAFIE! Actorul Alan Rickman, Snape din "Harry Potter", a murit

Celebrul actor s-a stins, la vârsta de 69 de ani, după ce s-a luptat cu o boală groaznică: cancer

Celebrul actor s-a stins, la vârsta de 69 de ani, după ce s-a luptat cu o boală groaznică: cancer

Alan Rickman suferea de cancer. Vestea morţii sale a fost anunţată de familie.

„Actorul și regizorul a murit de cancer la vârsta de 69 de ani. A fost înconjurat de familie și de prieteni”, se arată într-un comunicat al familiei. 

Articolul continuă după reclamă

Alan Rickman era cunoscut pentru rolurile sale din seria „Harry Potter”, „Die Hard”, „Truly Madly Deeply” și „Robin Hood”. 

Rickman a fost unul dintre cei mai iubiți actori britanici după ce a dat viață personajului profesorului de Poțiuni, Severus Snape, din seria Harry Potter, dar și după interpretarea rolului lui Hans Gruber în filmul „Die Hard”.

Actorul a fost distins cu un premiu BAFTA în 1991 pentru interpretarea șerifului de Nottingham din filmul „Robin Hood: Prințul hoților”.

De asemenea, pentru interpretarea călugărului rus Rasputin, Alan Rickman a obținut în 1996 premiile Emmy, Globul de Aur și SAG. 

Alan Rickman a avut o carieră de succes și în calitate de regizor. Primul film regizat de actor a fosty drama scoțiană „The Winter Guest”. Anul trecut, a regizat un nou film, „A little chaos”, în care rolul principal a fost interpretat de actrița britanică Kate Winslet.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că sunt pregătite autorităţile să facă faţă codului roșu de caniculă?
Observator » Stiri Mondene » DOLIU ÎN CINEMATOGRAFIE! Actorul Alan Rickman, Snape din "Harry Potter", a murit