Antena Meniu Search
x

Doliu în lumea filmului! Un cunoscut regizor britanic s-a stins

Regizorul britanic Andrew V. McLaglen, cunoscut pentru filmele sale western, printre care se numără "The Wild Geese" şi "McLintock!", a murit la vârsta de 94 de ani

Regizorul britanic Andrew V. McLaglen, cunoscut pentru filmele sale western, printre care se numără "The Wild Geese" şi "McLintock!", a murit la vârsta de 94 de ani

Acesta a colaborat mult cu actorul John Wayne, în filme precum "McLintock!', "The Undefeated", "Chisum", "Şeriful Cahill / Cahill US Marshal" şi "Flăcări şi petrol / Hellfighters", potrivit celor de la BBC. Tristă veste a fost confirmată de compania regretatului actor de filme western, John Wayne Enterprises.

Andrew McLaglen s-a născut la Londra în 1920, dar a crescut la Hollywood, unde tatăl său îl lua adesea pe platourile de filmare. A învăţat regia de film de la nume precum John Ford, care l-a şi angajat ca asistent de regie pentru filmul "Omul liniştit/ The Quiet Man".

McLaglen a lucrat mai târziu cu tatăl său pentru filmul "The Abductors", din 1957, el regizând peliculă în care Victor McLaglen avea un rol principal. A mai lucrat cu actorii Kirk Douglas, pentru "The Way West", Charlton Heston, în filmul "Ultima urmărire/ The Last Hard Men", şi Gregory Peck, în filmul "Lupii mărilor/ The Sea Wolves: The Last Charge of the Calcutta Light Horse".

Pelicula sa din 1978 "The Wild Geese" îi are în distribuţie pe Richard Burton şi Roger Moore, care joacă rolurile unor mercenari din Africa.

Andrew Mclaglen a regizat şi comedii: "Parada Nebunilor/ Fools' parade", "Balada lui Josie / The Ballad of Josie", cu Doris Day şi Peter Graves, "Sahara", cu Brooke Shields, "Something Big", cu Dean Martin.

Cineastul a realizat mai multe episoade din serialelele TV western "Gunsmoke", "Rawhide" şi "Have Gun - Will Travel". Ultima sa peliculă majoră a fost realizată în 1989, "Return from the River Kwai".

Andrew McLaglen s-a retras, în 1997, pe o insulă din nord-vestul Statelor Unite, în apropiere de Seatle, unde a pus în scenă mai multe piese de teatru.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri Mondene » Doliu în lumea filmului! Un cunoscut regizor britanic s-a stins