Antena Meniu Search
x

Doliu în muzica MONDIALĂ! Don Covay, autorul unor hituri remarcabile, a murit

A scris muzica pentru cei mai mari cântăreţi ai lumii, însă puţini ştiu asta! Don Covay a murit la vârsta de 76 de ani, la New York

A scris muzica pentru cei mai mari cântăreţi ai lumii, însă puţini ştiu asta! Don Covay a murit la vârsta de 76 de ani, la New York

Don Covay, pe numele său real Donald James Randolph, a murit într-un spital din New York, la începutul acestei săptămâni, din cauza complicaţiilor apărute în urma unui atac vascular cerebral. Decesul artistului a fost confirmat de fiica sa, Ursula, informează BBC.

Compozitorul a scris unul dintre cele cele mai cunoscute hituri ale cântăreţei americane Aretha Franklin, "Chain of Fools" din 1968, cântec pe care îl compusese cu 15 ani mai devreme. "Chain of Fools" a fost premiat cu un Grammy.

Stilul de interpretare al lui Covay l-a influenţat pe Mick Jagger, coverul "Mercy Mercy" al celor de la The Rolling Stones fiind un exemplu în acest sens.

Don Covay a debutat în muzică în cadrul unui grup de muzică gospel, alături de fraţii săi, în timpul şcolii, înainte de a se alătura trupei doo-wop Rainbows. În perioada în care a încercat să se impună ca artist solo, a petrecut o perioadă lucrând ca şofer al lui Little Richard şi cântând în deschiderea spectacolelor acestuia.

Cântăreţul a intrat în topuri în 1961, cu melodia "Pony Time", care a devenit apoi un hit şi mai mare, după ce Chubby Checker a înregistrat propria versiune a cântecului, în 1962, ajungând pe primele locuri în topurile pop şi R&B.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Doliu în muzica MONDIALĂ! Don Covay, autorul unor hituri remarcabile, a murit