Antena Meniu Search
x

Doliu la Hollywood! A murit actorul Ed Asner, câştigător a zeci de premii internaţionale

Este doliu la Hollywood, după ce s-a anunţat decesul celui care a fost Ed Asner, un actor care a câştigat zeci de premii internaţionale de-a lungul carierei.

de Redactia Observator

la 30.08.2021, 10:29

Actorul american Ed Asner a murit la 91 de ani
Actorul american Ed Asner a murit la 91 de ani - Profimedia
  • Actorul Ed Asner a murit la vârsta de 91 de ani.

Ed Asner a murit duminică seara, la vârsta de 91 de ani, din cauza naturale, în locuinţa sa dintr-un cartier select din Los Angeles. Conform Metro Online, decesul lui Ed Asner a fost anunţat de rudele acestuia. De altfel, există informaţii conform cărora actorul a murit înconjurat de cei dragi.

Imediat după ce s-a anunţat decesul lui Ed Asner au început să curge mesajele de condoleanţe. Actorul născut în Kansas City, Missouri, a câştigat zeci de premii internaţionale pentru interpretările sale, însă cel mai celebru rol al său a fost Lou Grant din "The Mary Tyler Moore Show" şi din spin-off-ul "Lou Grant".

Actorul Ed Asner a avut patru copii

Rolul Lou Grant i-a adus lui Ed Asner cinci Primetime Emmy Awards, fiind actorul cu cele mai multe Primetime Emmy Awards la activ, în condiţiile în care celor cinci premii li s-au adăugat două premii pentru apariţiile în "Roots" şi "Rich Man, Poor Man". De asemenea, Ed Asner mai era cunoscut pentru "El Dorado", film în care a jucat alături de John Wayne şi Robert Mitchum, pentru modul în care a pus voce în filmul de animaţie "Up", dar şi pentru modul în care l-a interpretat pe Moş Crăciun în mai multe filme şi seriale.

În ciuda vârstei înaintate, Ed Asner a continuat să facă ceea ce îi place, astfel că anul trecut a apărut în serialul "Briarpatch". 

Ed Asner a fost căsătorit de două ori, cu Nancy Sykes şi Cindy Gilmore, şi a avut patru copii, printre Kate Asner, actriţă cunoscută pentru apariţiile din "Malcolm in the Middle", "Star Trek: Deep Space Nine" şi "Ally McBeal".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Doliu la Hollywood! A murit actorul Ed Asner, câştigător a zeci de premii internaţionale