Antena Meniu Search
x

Expoziţie spectaculoasă de fluturi exotici la Muzeul Antipa din Bucureşti

Zeci de fluturi exotici au aterizat în Bucureşti şi vor sta aici până la jumătatea lui septembrie! Fluturele împărat, coada rândunicii sau fluturele cap-de-bufniţă sunt doar câteva dintre speciile aduse la expoziţia adăpostită de sera din grădina Muzeului Antipa.

Vezi și

Zeci de fluturi exotici au aterizat în Bucureşti şi vor sta aici până la jumătatea lui septembrie! Fluturele împărat, coada rândunicii sau fluturele cap-de-bufniţă sunt doar câteva dintre speciile aduse la expoziţia adăpostită de sera din grădina Muzeului Antipa. Cei mai curioşi au fost copiii, care au venit să vadă frumoasele insecte împreună cu părinţii sau bunicii. 

În sera Muzeului Antipa, copii şi părinţi privesc admirativ fluturii. Cu părere de rău că stau adăpostiţi sub frunze. 

Fluturele-împărat a atras toate privirile. E un fluture mare, cu aripi albastru metalizat. La fel şi în cazul unui alt fluture - coada rândunicii de smarald. O specie care impresionează prin culoare este papilio rumanzovia. Întâlnit în Filipine, fluturele îşi alungă prădătorii cu aripi colorate în roşu şi negru care dau impresia că este toxic.

Ca să le creeze un spaţiu cât mai aproape de habitatul natural, organizatorii expoziţiei au compensat lipsa nectarului cu sucul dulce de fructe, care îi ajută pe fluturi să se hrănească.

Biletul de acces la expoziţia de fluturi exotici de la Muzeul Antipa este de 10 lei pentru copii şi 12 lei pentru adulţi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Expoziţie spectaculoasă de fluturi exotici la Muzeul Antipa din Bucureşti