Antena Meniu Search
x

Momente emoționante la deschiderea Festivalului de Film de la Cannes

Marea sărbătoare a filmelor din toată lumea a început din nou la Cannes. Ediţia cu numărul 72 a celebrului festival a fost inaugurată cu tot fastul, în oraşul de pe Coasta de Azur. În cursa pentru marele trofeu Palme d'Or este înscris, anul acesta, şi un film românesc, "La Gomera".

de Redactia Observator

la 22.09.2019, 13:58

Vezi și

Marea sărbătoare a filmelor din toată lumea a început din nou la Cannes. Ediţia cu numărul 72 a celebrului festival a fost inaugurată cu tot fastul, în oraşul de pe Coasta de Azur. În cursa pentru marele trofeu Palme d'Or este înscris, anul acesta, şi un film românesc, "La Gomera", realizat de Corneliu Porumboiu.

Spectacolul a început încă de pe covorul roşu, la intrarea în Palatul Festivalurilor din Cannes. Zeci de vedete ale marelui ecran au primit ovaţiile fanilor şi nici măcar poliţiştii din corpul de pază nu au rezistat tentaţiei de a face câteva fotografii de neuitat.

Printre celebrităţile care au păşit pe covorul roşu s-a numărat şi o româncă. Modelul Andreea Sasu a sosit la braţul lui Jeremy Meeks, cunoscut drept "deţinutul sexy". Bărbatul a dezminţit zvonurile conform cărora cei doi ar avea o relaţie şi a postat o fotografie cu logodnica sa Chloe Green, fiica unui milionar britanic.

Rolul de maestru de ceremonie al galei i-a revenit actorului francez Edouard Baer. El a îndemnat publicul să nu abandoneze sălile de cinema în favoarea noilor modalităţi de distribuţie a filmelor, la domiciliu.

Un omagiu emoţionant i-a fost dedicat regizoarei Anies Varda, o legendă a filmului francez, care a murit de curând. Muzica unuia din filmele sale a fost interpretată pe scenă de artista belgiană Anjel.

A urmat prezentarea juriului, condus de regizorul mexican Alejandro Gonzalez Iniarritu, laureat al mai multor premii Oscar şi al altor distincţii de prestigiu.

Doi actori care au lucrat cu Iniarritu, Charlotte Gainsbourg şi Havier Bardem, au avut onoarea să deschidă, fiecare în limba sa natală, noua ediţie a festivalului.

Gala s-a încheiat cu primul film din selecţia oficială, "Morţii Nu Mor", o comedie horror semnată de Jim Jarmusch. Festivalul se încheie pe 25 mai, când vor fi anunţate premiile.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Momente emoționante la deschiderea Festivalului de Film de la Cannes