Antena Meniu Search
x

Film despre lesbiene, refuzat de Muzeul Ţăranului Român, spre nemulţumirea regizorului

Muzeul Ţăranului Român este în mijlocul unui nou scandal. Mai mulţi regizori îi acuză pe reprezentanţii instituţiei că ar avea opinii asemănătoare cu cele ale unor organizaţii extremiste.

Vezi și

Muzeul Ţăranului Român este în mijlocul unui nou scandal. Mai mulţi regizori îi acuză pe reprezentanţii instituţiei că ar avea opinii asemănătoare cu cele ale unor organizaţii extremiste. Totul după ce au refuzat proiecţia unui film despre... lesbiene. Oficialii muzeului spun că vor doar să evite un nou conflict. Filme controversate au mai fost proiectate în cinematograf, iar spectatorii s-au revoltat. 

„Câteva conversaţii despre o fată foarte înaltă" spune povestea de iubire dintre două femei. Într-o scrisoare deschisă, Tudor Giurgiu consideră că muzeul a refuzat proiecţia din cauza tematicii LGBT. Filmul este debutul în lungmetraj al regizorului Bogdan Theodor Olteanu.

"Pentru mine, atitudinea MŢR este de complicitate cu nişte organizaţii extremiste. Şi argumentaţia este ridicolă. Doar pentru că nişte oameni au depus nişte reclamaţii, asta nu înseamnă că poţi schimba politica unei instituţii publice", spune regizorul Bogdan Theodor Olteanu.

Acum patru luni, difuzarea unor filme cu tematică gay a fost boicotată de mai mulţi spectatori. Susţinătorii familiei tradiţionale au urcat pe scenă şi au cântat imnul României. În timpul difuzării unei alte pelicule de acelaşi gen, un tânăr a pus manele în cinematograful instituţiei. 

Pe acelaşi subiect

Directorul Muzeului spune că acum încearcă să evite un nou scandal. 

"Nu am afirmat că filmul Câteva conversații despre o fată foarte înaltă nu va fi proiectat niciodată (...) MTR nu poate fi transformat într-un spațiu tampon al niciuneia din părțile care uneori transformă muzeul nostru, voit sau nu, într-un câmp de luptă sau un decor", a transmis directorul interimar MTR, Liliana Passima.

Regizorul filmului spune că  doar Muzeul Ţăranului Român a refuzat proiecţia. În cinematografe, nu a întâmpinat probleme. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Film despre lesbiene, refuzat de Muzeul Ţăranului Român, spre nemulţumirea regizorului