Antena Meniu Search
x

Filmul Joker, premiat cu "Leul de Aur" la Veneția

Marele premiu al festivalului cinematografic de la Veneţia, "Leul de Aur", a fost decernat filmului american "Joker", de Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix în rolul principal. Al doilea trofeu ca importanţă i-a revenit peliculei "J'Accuse", realizată de Roman Polanski.

de Redactia Observator

la 08.09.2019, 10:44

Vezi și

Marele premiu al festivalului cinematografic de la Veneţia, "Leul de Aur", a fost decernat filmului american "Joker", de Todd Phillips, cu Joaquin Phoenix în rolul principal. Al doilea trofeu ca importanţă i-a revenit peliculei "J'Accuse", realizată de Roman Polanski. Un film care, după unele opinii, nici n-ar fi trebuit prezentat la Veneţia, din cauza acuzaţiilor de viol la adresa regizorului polonez.

Leul de Aur acordat lui "Joker" nu a surprins pe nimeni. Filmul urmăreşte transformarea personajului care, la început singuratic şi vulnerabil, devine adversarul malefic al lui Batman. Joaquin Phoenix este deosebit de convingător în rolul titular, pentru care a primit mulţumirile regizorului.

Leul de argint pentru regie i-a fost acordat suedezului Roy Andersson, iar premiul pentru scenariu, cineastului chinez Yonfan.

Mai puţin aşteptată a fost decizia de a răsplăti pelicula lui Roman Polanski, "J'Accuse", cu marele premiu al juriului. Regizorul rămâne un personaj controversat din cauza vechilor acuzaţii de viol la adresa sa. El nici nu a venit la Veneţia, iar premiul a fost înmânat soţiei sale, Emmanuelle Seigner, care joacă şi în film.

Premiile pentru interpretare au revenit actorilor Luca Marinelli şi Ariane Ascaride, care a simulat, în glumă, că este copleşită de greutatea trofeului. pe la tc 4.04. Amândoi şi-au dedicat trofeele imigranţilor care traversează Mediterana şi celor ce se străduiesc să-i salveze.

Gala laureaţilor a fost precedată de un eveniment inedit: covorul roşu a fost ocupat de manifestanţi ecologişti. Ei au cerut măsuri pentru combaterea schimbărilor climatice şi interzicerea accesului navelor de croazieră în laguna Veneţiei, o veche revendicare a localnicilor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri Mondene » Filmul Joker, premiat cu "Leul de Aur" la Veneția