Antena Meniu Search
x

Pomana Porcului, masa care binedispune înainte de Revelion

Înainte de masa din această noapte, turiştii îşi fac antrenamentul cu pomana porcului. În Băile Felix, festinul deja a început.

Vezi și

Înainte de masa din această noapte, turiştii îşi fac antrenamentul cu Pomana Porcului. În Băile Felix, festinul deja a început. Porcul sacrificat e pe măsura poftei: mare de un sfert de tonă. În Mărginimea Sibiului, cuptoarele cu lemne sunt aprinse, iar preparatele sfârâie de zor. 

Aburii jumărilor fac turiştii să se strângă în jurul ceaunului. Petrecerea de Revelion a început deja la Băile Felix. Iar gazdele s-au străduit să-i îmbie pe turişti cu ce au mai bun.

Un porc de 250 de kilograme a fost sacrificat pentru festin. Un tur de forţă pentru bucătarii care au trudit să îl tranşeze. Preparatele tradiţionale sunt puse pe masă alături de delicatese cu ştaif. Turiştii nu stau pe gânduri înainte să dea atacul.

Nu doar pomana porcului a adus lumea în staţiune. Atmosfera este însufleţită şi de artiştii care au venit să le cânte.

Şi la Mărginimea Sibiului, cârnaţii de casă, caltaboşii şi specialităţile de munte au adus cete de vizitatori la pensiunile din zonă. 

Cum noaptea de Anul Nou se apropie, cuptorul cu lemne a început deja să sfârâie.

Iar oferta nu se sfârşteşte aici. Pentru oaspeţii care nu întrec măsura în noaptea de Revelion, gazdele au pregătit gustarea de a doua zi. Brânză, cârnaţi şi două tipuri de ciorbe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri Mondene » Pomana Porcului, masa care binedispune înainte de Revelion