Antena Meniu Search
x

INTERVIU EXCLUSIV! Octavia Geamănu, despre fericire, furtuni şi momente speciale

Frumoasa prezentatoare Observator Special a vorbit, în exclusivitate, despre motivul pentru care a decis să scrie fanilor pe un blog, despre momentele speciale din viaţa ei sau, pur şi simplu, despre cartea preferată

Frumoasa prezentatoare Observator Special a vorbit, în exclusivitate, despre motivul pentru care a decis să scrie fanilor pe un blog, despre momentele speciale din viaţa ei sau, pur şi simplu, despre cartea preferată

Echipa Observator: În ce moment te-ai hotărât să îţi faci blogul şi de ce?

Octavia: În urmă cu doi ani, am primit cadou de logodnă domeniul www.octaviageamanu.ro. Prietenii s-au gândit înaintea mea că ar fi bine să îmi fac blog, pentru că lor li se părea că am mereu ceva de spus, care le e pe plac oamenilor. Din reacţiile cititorilor, pare că nu s-au înşelat.

E.O.  Cărui public te adresezi?

O: Nu sunt un om al tiparelor. Nu cataloghez oamenii în funcţie de interesele comune pe care le-am putea avea. Îmi place să surprind şi să fiu surprinsă. Aşa că aş vrea să cred că mă adresez oamenilor care îşi doresc să mă cunoască şi dincolo de imaginea pe care o văd la Observator Special. Oricine-ar fi, orice vârstă ar avea, oriunde s-ar afla.

E.O. De ce ai ales motto-ul "Less is more"?

O: Expresia asta am descoperit-o pe când eram mică, în timp ce răsfoiam un almanah în care scria despre unul dintre  fondatorii  arhitecturii moderne, un designer de mobilier neamţ. Mi-a plăcut mult de tot cum suna în engleză şi cum reuşeau trei cuvinte să stabilească o definiţie clară a frumosului, aşa cum îl vedeam şi eu. Simplu.

E.O. Cel mai "special" moment din viaţa ta.

O. Real, fiecare zi e specială. Şi dacă nu e, o fac eu J, aşa că nu pot să răspund concret la această întrebare. 

E.O. Ce e cel mai important pentru tine?

O. Să fie sănătoşi şi liniştiţi oamenii pe care îi iubesc, să păstrez încrederea oamenilor de lângă mine, să fiu sănătoasă şi să pot să-mi urmez calea. A, şi să am fluturi în stomac până în ultima zi a existenţei mele.

E.O. O zi obişnuită din viaţa ta.

O: Depinde. Uneori e de film, alteori poate părea banală. Uneori am timp să privesc cerul, alteori nici nu ştiu când a apus soarele.

E.O. De ce ai hotărât să ajuţi femeile să lupte împotriva cancerului la sân?

O: Mi s-a strâns inima când am citit întrebarea. Şi de fiecare dată mi se întâmplă la fel când aud de cancer. E boala secolului, care nu alege. Nu cred că ai cum să te fereşti de ea, poţi doar să speri că nu ţi se va întâmpla şi ţie. Oricum, implicarea mea e surdă… Însă n-am ştiut cum să arăt altfel că îmi pasă de suferinţa celor care se confruntă cu asta. Am ales să sprijin campaniile care luptă împotriva acestei boli încă de când echipa Observator, alături de domnul doctor Tiberiu Bratu, a demarat Campania “Alege să nu suferi”. Finalitatea acestei campanii – am reuşit să convingem autorităţile să deconteze proteze mamare pentru femeile care au trecut prin această încercare – mi-a dat aripi să sper că se poate face ceva atât timp cât e voinţă.

E.O. Melodia preferată.

O: A fost până acum, dintotdeauna, “Voi pluti” – Direcţia 5. De-o lună, însă, e “Plin de furtuni” – o piesă de pe noul lor album, care va fi lansat pe 20 noiembrie la Sala Palatului. Are o vrajă melodia asta. Iar clipul filmat de Petre Năstase e fantastic! Reflectă perfect atmosfera melodiei.

E.O. Filmul preferat.

O: Mândrie şi prejudecată – dintotdeauna!

E.O: Pisica sau căţel?

O: Până de curând eram sigură că nu îmi plac pisicile. Dar, de-o săptămână, mă tot gândesc la un pui blue British Shorthair. Şi mă tot gândesc… Tare mi-e teamă că data viitoare când voi răspunde vreunui interviu va fi agăţat de mine .

E.O. Toamna sau primăvara?

O: Toamna o ador pentru culorile ei. Primăvara o iubesc pentru energia şi poftă de viaţa pe care-o aduce. Fiecare anotimp vine cu ceva magic.

E.O. Un cer "plin de furtuni" sau senin?

O: Hm… Mă pui în dificultate. Tocmai ţi-am vorbit despre “furtuni” , acum mă pui în situaţia de-a mă contrazice?

Desigur în cântec e vorba despre furtunile interioare ale fiecăruia dintre noi. Cred că iubesc natură cu toate stările ei. Însă prin furtuni n-aş vrea să trec singură. Cât despre cerul senin… Îmi place liniştea pe care o transmite.

E.O. Blondă sau şatenă?

O: Once a blond, always a blond -  e valabil şi pentru mine. Nu mă imaginez altă nuanţă. Am încercat puţin mai închis, în urmă cu un an. A fost momentul în care am pus punct experimentelor.

E.O:Prăjitura preferată.

O: Îmi plac eclerele de la o patiserie franţuzească, dar nu mă prea dau în vânt după dulciuri. Îmi place să fac şi să ofer, nu neapărat să mănânc.

E.O. Cartea preferată.

O: Îţi spun una, la întâmplare, dintr-o listă lungă. Umbra vântului – Carlos Ruiz Zafon.

E.O. Cea mai frumoasă vacanţă.

O: Chiar şi-o deplasare în interes de serviciu, timp de două zile, poate fi de nota 10, dacă eşti alături de oameni faini. N-am una anume.

CITEŞTE ŞI INTERVIU OLIVIA PĂUNESCU: „Îmi sună ceasul la 3.30 dimineața, iar la 4.30 sunt deja în redacția Observator”

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri Mondene » INTERVIU EXCLUSIV! Octavia Geamănu, despre fericire, furtuni şi momente speciale