Antena Meniu Search
x

Joe Cocker A MURIT. Cântăreţul britanic avea 70 de ani

Doliu în lumea muzicii internaționale. Legendarul artist Joe Cocker a murit luni, la vârsta de 70 de ani

Doliu în lumea muzicii internaționale. Legendarul artist Joe Cocker a murit luni, la vârsta de 70 de ani

Hituri precum "You can leave your hat on" sau "You are so beautiful" au răsunat ani la rând în toată lumea. Echipa de impresariat a confirmat astăzi pentru BBC News faptul că artistul a plecat dintre noi. Joe Cocker suferea de cancer pulmonar.

"A fost un om pur si simplu unic si golul pe care disparitia lui il lasa in inimile noastre va fi imposibil de umplut", au fost cuvintele prin care

Barrie Marshall, impresarul artistului, a confirmat decesul acestuia.

John Robert Cocker s-a născut la 20 mai 1944, la Sheffield. Cântăreţul a trăit în Sheffield până la vârsta de 20 de ani. Succesul său internaţional ca solist de blues şi de rock a început în 1964. De-a lungul carierei, Joe Cocker a lansat 40 de albume.

Joe Cocker, un artist cu milioane de admiratori în întreaga lume, a susţinut întotdeauna concerte cu casa închisă, el fiind unul din puţinii artişti ce a reuşit să rupă bariera dintre generaţii.

După mai mult de patru decenii de muzică, Joe Cocker a rămas unul dintre cei mai de succes şi populari artişti ai lumii. Multe dintre cele peste 20 de albume au primit premii, transformându-l pe artistul a cărei voce a fost una inegalabila într-o adevărată legendă a muzicii.

În august 2013, Joe Cocker susţinea al patrulea concert al său în România, pe scenă de la Sala Palatului, unde au participat peste 4.000 de fani ai muzicii sale. Melodiile celebre precum "You can leave your hat on", "Unchain my heart" sau "Summer în the city" i-au ridicat pe spectatori în picioare şi i-au provocat la dans.

A primit un premiu Grammy în 1983 pentru „Up Where We Belong“, un duet cu Jennifer Warnes, şi în 2007 a primit un OBE pentru cariera sa muzicală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri Mondene » Joe Cocker A MURIT. Cântăreţul britanic avea 70 de ani