Antena Meniu Search
x

Video Loredana şi maneliştii, subiect de discuţie în Parlament şi la vârful Guvernului. Artiştii ar putea fi implicaţi în campania de vaccinare

După ce noua sa piesă a fost disecată de întreaga lume - de la admiratori până la politicieni şi oameni de cultură - Loredana a povestit în exclusivitate pentru Observator de unde i-a venit inspiraţia pentru cel mai controversat proiect muzical din ultimii ani. Între timp...mai marii statului iau în calcul implicarea artiştilor în campania de vaccinare.

de Redactia Observator

la 27.04.2021, 22:19

Vezi și

Lansată săptămâna trecută, piesa interpretată de Loredana în duet cu 10 manelişti e pe locul 8 în topul celor mai urmărite videoclipuri din lume. Are milioane de vizualizări şi a cucerit topurile naţionale şi internationale. Dar a împărţit şi lumea în două. Unii o scuză, alţii o acuză. 

"Eu sunt un artist noncoformist, niciodată nu mi-a fost teamă să fac combinaţii neaşteptate, am fost întotdeauna o trend setter-iţă. Acest cântec anunţă sfârşitul acestei perioade gri din viaţa noastră", a declarat Loredana.

În exclusivitate pentru Observator, Loredana a povestit că ideea proiectului a apărut demult în timpul unei alte colaborări cu Costi Ioniţă.

"Aceşti artişti alături de care apar sunt nişte oameni şi nişte profesionişti sută la sută cu nişte voci excepţionale. Această combinaţie de generaţii, mi se pare o idee genială şi cred că toată lumea, chiar şi cei care nu înteleg încă, nu au sufletul setat sau deschis, simt şi până la urmă o să între şi ei în trend".

Pe acelaşi subiect

"La cât eşti tu de frumoasă, eşti o perlă preţioasă". 

Surprinsă de reacţiile negative

Loredana a fost surpinsă de valul de reacţii negative pe care l-a stârnit colabroarea sa cu cei 10 manelişti. 

"Mie mi se pare absolut amuzant să conteşti un cântec. Gusturile nu se discută. Dar de aici până la a arunca cu ură şi cu rasism şi a judeca oamenii după culoarea pielii sau după originile lor mi se pare, în 2021, o pierdere de timp şi o gândire extrem de retrogradă".

În schimb însă preşedintele comisiei pentru cultură din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a felicitat-o public pe Loredana:

"Ne scoate ipocrizia de sub preș și prejudecățile din minte!  Zi-le, Loredana!"

"Să ai curajul să vii cu ceva nou şi să aduci o culoare în plus, pentru că lumea după acest an de pandemie aşteaptă fericirea, aşteptă speranţă, aşteaptă lucruri pozitive".

Artiştii folosiţi în campania de vaccinare

Despre trendul actual şi manele s-a vorbit chiar la vârful Guvernului. Şeful campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, ia în calcul implicarea maneliştilor pentru a convinge oamenii să se imunizeze.

Valeriu Gheorghiţă, şeful campaniei de vaccinare: "Este un aspect la care va marturisesc ca m-am gandit... cred ca o persoana care poate aduce un plus in ceea ce priveste vaccinare, poate sa isi gaseasca locul in demersul de comunicare si de activitati pro-vaccinare". 

De altfel, în urmă cu o oră întrebat de reporterii Observator preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că va începe amplă campanie de promovare a vaccinări la care vor participa şi artişti. 

Guvernul pregăteşte o campanie amplă şi da vor fi implicaţi şi artişti şi sportivi şi politicieni. E nevoie de o acţiune foarte amplă de conştientizare şi vom face aceste lucruri. 

Mâine, Loredana vine în platoul Observator la ora 12, să spună, pe larg, povestea din spatele celui mai vizualizat şi disputat videoclip din România.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Loredana şi maneliştii, subiect de discuţie în Parlament şi la vârful Guvernului. Artiştii ar putea fi implicaţi în campania de vaccinare