Antena Meniu Search
x

Machiajul cu efecte speciale, o altă artă. Cum ne pregătim pentru petrecerea de Halloween

Halloween-ul se apropie cu pași repezi și vă propunem să descoperim lumea fascinantă a machiajului de efecte speciale, adică următorul nivel al machiajului de zi cu zi.

de Redactia Observator

la 30.10.2020, 14:13

Vezi și
  • Alina Bedeleanu este îndrăgostită de machiajul transformaţional de 12 ani.  
  • Specialiştii spun că hainele din piele sunt populare când vine vorba de costumaţia de Halloween. 

Este clar o meserie vocaţională, în care e musai să vii şi tu cu propriile idei. Pe lângă faptul că trebuie să cunoşti foarte bine personajele pe care le alegi pentru transformare, e nevoie să ştii şi tehnici de modelare, dar şi să alegi foarte bine materialele, pentru ca rezultatul unui machiaj de efecte speciale să fie cu adevărat special.

Cred că cel mult aş reuşi să creez o vânătaie, am înţeles că e printre cele mai simple. Ideea este că acest tip de machiaj îi scoate din zona de confort chiar şi pe make up artiştii cu acte în regulă.

O imagine de groază va deveni realitate chiar în prag de Halloween cu ajutorul unor materiale speciale, create în atelier. Alina Bedeleanu este îndrăgostită de machiajul transformaţional de 12 ani.  

Alina Bedeleanu, make up artist: Vreau sa stiu cum te ai oprit tu la efecte speciale ca esti asa finuta,dragutza.da mersi. chiar ii sochez pe oameni cand se asteapta sa vina echipa de la efecte speciale si ma dau eu jos din masina. M-am oprit la asta ptr ca cel de beauty nu imi mai ridica provocari facand acelasi lucru de acelasi timp mereu imi depasesc limitele. 

Acum creează efecte speciale şi pentru actorii din filme, nu doar pentru petrecerile cu tematică deosebită. 

Alina Bedeleanu, make up artist: Ne pregatim sa dam drumul filmului Capra cu trei iezi in regia lui Victor Canache si o avem in prin plan pe Maia Mongerstern!

Este bineînţeles doar o ironie, căci în realitate, machiajul de efecte speciale e un tip de artă aparte. Pe lângă proteze, e nevoie şi de tehnică pentru a putea crea personaje de la zero.

De la accesorii din piele realizate în timpul liber, Daniel Dobre vrea acum să se specializeze şi în domeniul unui tip de machiaj care a cucerit lumea filmului şi a teatrului. Vânătăi, cicatrici, răni sau chiar îmbătrânire... 3D, pe toate le învaţă pas cu pas.

Reporter: Exista sange artificial pe categorii?

Daniel Dobre: Da sigur că da! Sângele arterial, aşa cum îi spune numele vine din artere şi este folosit atunci când avem nevoie de explozie. Avem sangele inchegat asta se comporta ca un sange care a luat contact cu aerul si incepe sa se coaguleze.

Şi pentru că machiajul de... extraterestru este gata, nu trebuie să neglijăm nici ce se întâmplă... de la gât în jos. Specialiştii spun că hainele din piele sunt populare când vine vorba despre costumaţia de Halloween. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri Mondene » Machiajul cu efecte speciale, o altă artă. Cum ne pregătim pentru petrecerea de Halloween