Antena Meniu Search
x

Sean Connery împlinește 89 de ani în 2019

Ales la 59 de ani ,, Cel mai atrăgător bărbat în viata’’ de către revista People și la 69 de ani ,,Cel mai sexy bărbat al secolului XX’’, legendarul actor scoțian Sean Connery (Sir Thomas Sean Connery, în prezent), urmează să împlinească nu mai puțin de 89 de ani pe 25 august. 

de Redactia Observator

la 02.04.2019, 11:55

- seanconnery.com

Ales la 59 de ani ,, Cel mai atrăgător bărbat în viata’’ de către revista People și la 69 de ani ,,Cel mai sexy bărbat al secolului XX’’, legendarul actor scoțian Sean Connery (Sir Thomas Sean Connery, în prezent), urmează să împlinească nu mai puțin de 89 de ani în vara acestui an, mai precis pe 25 august. 

 Posesor al unui accent scoțian inconfundabil, Connery și-a început cariera în cinematografie la vârsta de 27 de ani, interpretând rolul lui Spike, în filmul de acțiune No Road Back (1957). Celebritatea avea să vina însă 5 ani mai târziu, când scoțianul intra pentru prima oară în pielea agentului 007, în primul din seria filmelor cu James Bond, Dr. No (1962). Rolul invincibilului spion britanic modern și elegant i s-a potrivit lui Connery atât de bine încât au urmat încă 6 ,,episoade’’ în perioada 1963-1983.

 •        From Russia with Love (1963)

 •        Goldfinger (1964)

 •        Thunderball (1965)

 •        You Only Live Twice (1967)

 •        Diamonds Are Forever (1971)

 •        Never Say Never Again (1983)

 Interesant este faptul că inițial Ian Fleming, creatorul seriei Bond, nu a fost tocmai sigur că Sean Connery ar fi omul potrivit pentru rolul lui James Bond, declarând că scoțianul nu se apropie prea mult de imaginea pe care o avea în minte, însă după succesul fantastic al primului Bond din istorie, situația s-a schimbat radical. 

 În afara filmelor din seria James Bond, actorul s-a mai făcut remarcat în Murder on the Orient Express (1974), The Man Who Would Be King (1975), The Name of The Rose (1986), The Untouchables (1987), rol pentru care a fost recompensat cu premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar, Indiana Jones and the Last Crusade (1989), The Hunt for Red October (1990), the Rock (1996), Entrapment (1999) și The League of Extraordinary Gentlemen (2003).

 Ajuns la 88 de ani, vârstă la care oamenii de regulă își petrec timpul liber citind cărți, îngrijind nepoți și flori sau jucând bingo, blackjack, rummy sau alte jocuri, Sean Connery este văzut destul de rar în public. Totuși, în 2012 a ,,împrumutat’’ inegalabila sa voce unui personaj din filmul de desene animate, Sir Billi, al cărui producător a fost chiar el. Cinci ani mai târziu, Connery a fost văzut la plimbare prin New York, după o vizită la una din cele mai elegante frizerii din ,,Big Apple’’, iar în toamna lui 2012, potrivit unui articol din The Daily Mail, celebrul actor a ieșit la plimbare ajutat de un baston și un îngrijitor.

 În afara rolurilor din filme, Sean Connery s-a descurcat bine și în alte domenii. În tinerețe a jucat fotbal pentru echipa Bonnyrigg Rose, s-a înrolat în Marina Regală, a fost șofer de camion, salvamar la Portobello, model la Colegiul de Artă din Edinburgh și șlefuitor. Nici în cazinouri nu s-a descurcat prea rău, faimoasă rămânând isprava din anul 1963 când, aflat în Casino de la Vallee din Saint-Vincent, Italia, Connery a reușit o performanță în stilul James Bond. Deși suma câștigată, 27.000 de dolari nu este una fabuloasă, modul în care Connery a câștigat-o rămâne memorabil. Acesta a ales un joc ruletă și a miză de 3 ori la rând pe numărul 17, bila ruletei în cauză oprindu-se de fiecare dată pe numărul ales de scoțian.

 În ceea ce privește viața de familie, trebuie să spunem că Sean Connery are un singur fiu, Jason Connery, născut în anul 1963, în urma mariajului cu Micheline Roquebrune, prima sa soție. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri Mondene » Sean Connery împlinește 89 de ani în 2019