Antena Meniu Search
x

Sfântul Gheorghe, sărbătorit în avans, la iarbă verde

Weekendul de vară a fost prijej de grătar, cu familia, la marginea pădurii. Mulţi şi-au sărbătorit onomastica în avans - luni e Sfântul Gheorghe.

Vezi și

Weekendul de vară a fost prijej de grătar, cu familia, la marginea pădurii. Mulţi şi-au sărbătorit onomastica în avans - luni e Sfântul Gheorghe. Aproape 1 milion de români se numesc Gheorghe, Georgiana sau Gheorghiţa.

În spaţiile special amenajate din apropiere Capitalei, oamenii s-au înghesuit la grătare. Testul de rezistenţă a început cu o pastramă de berbecuţ, aşa că a fost loc de petrecere până noaptea.

Fiecare grup a avut însă şi mâncare mai puţin calorică, în special legume, mai ales pentru doamnele din familie.

Puţin mai departe de Capitală, în Pădurea Gârboavele din Galaţi n-a fost grătar fără muzică. Şi preparatele au fost diferite.

Şi terasele au fost pline, mai ales în centrul Capitalei. Peste 900 de mii de români îşi sărbătoresc luni onomastica, de Sfântul Gheorghe. Dintre aceştia, aproape 730 de mii sunt bărbaţi.

Mai exact, 910.507 de cetăţeni români, dintre care 727.351 de bărbaţi şi 183.156 de femei, îşi sărbătoresc onomastica cu ocazia Sfântului Mare Mucenic Gheorghe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri Mondene » Sfântul Gheorghe, sărbătorit în avans, la iarbă verde