Legenda din spatele "The Nun", cel mai așteptat horror al anului filmat în România. Mănăstirea Cârța, locul unde călugării mureau la 35-40 ani
Filmul "The Nun/Călugărița: misterul de la mănăstire", cel mai așteptat horror al anului, va fi lansat în cinematografele din toată lumea, dar și în România în aceste zile.
- Alege ce urmează! Tu eşti liderul! Marcel Ciolacu, candidatul PSD la alegeri, faţă în faţă cu Alessandra Stoicescu de la ora 19:30, la Antena 1
- Platforma care a prezis victoria lui Donald Trump scrie despre cine va câştiga alegerile în România. Clasamentul Polymarket
Filmul "The Nun / Călugărița: misterul de la mănăstire", cel mai așteptat horror al anului, este lansat în cinematografele din toată lumea, dar și în România în aceste zile.
"The Nun" face parte din universul filmelor horror "The Conjuring", fiind al cincilea din această serie, după „Annabelle”, „Annabelle 2: Creation”, „The Conjuring” și "The Conjuring 2".
Acțiunea are loc în România anului 1952, la Abația Cisterciana de la Cârța, un loc de legendă care atrage anual mii de turiști.
- Imagini horror într-un sat din Vaslui! Un tânăr de 35 de ani și-a băgat cuțitul în gât sub privirile...
- Motivul teribil pentru care Andreea Celea a fost aruncată de iubit de la etajul 8 al unui hotel din Republica...
- Turistă moartă în drum spre mănăstire, în judeţul Argeş. Femeia a căzut în gol când urca drumul către...
Filmul prezintă povestea unei măicuțe de la o mănăstirea Cârța care se sinucide.
De la Vatican, sunt trimiși să investigheze moartea călugăriței părintele Burke (interpretat de actorul Demián Bichir) și o măicuță novice, pe nume Irene, intereptată de actrița Taisa Farmiga.
Ajunși aici, cei doi descoperă că mănăstirea se află sub forțe demonice.
Filmările au avut loc, în perioada 3 mai - 23 iunie 2017, la Castelul Corvinilor, în Sighișoara, la Palatul Parlamentului din București, dar și în studiourile Castel Film.
Legenda mănăstirii Cârța, locul unde călugării mureau la 35-40 de ani
Abația Cârța a fost fondată în anii 1205-1206 de regele Andrei al II-lea al Ungariei, fiind desființată la 27 februarie 1474 de regele Matei Corvin.
Mănăstirea din județul Sibiu a fost întemeiată de călugării cistericieni (ordin călugaresc originar din Franța), fiind construită sub formă de cruce.
Ruinele acestei impozante biserici atrag anual mii de turiști români și străini datorita arhitecturii și istoriei sale, dar și datorita legendelor cu fantome legate de acest lăcaș.
Legenda spune că singura sursă de putere a călugarilor cistericieni era vinul. Ei posteau tot anul și se mulțumeau doar cu branză, castane și fierturi din frunze de fag.
Nu aveau chilii și dormeau toți într-o cameră, pe paie. Se trezeau la 3 dimineata și din trei in trei ore aveau slujbe religioase.
Din cauza vietii austere, nu trăiau decât 35-40 de ani și erau înmormântați în Abație.
Mormintele lor sunt sursa altor legende care stârnesc și mai mult interesul vizitatorilor.
Sunt martorii care susțin existența unor fenomene paranormale la mănăstire Chiar și fostul preot era convins că aceste fenomene se intamplă. Ei susțin că la parter și in beciuri, scaunele se misca și zidurile tremură.