Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 10 octombrie. Pompier din Neamţ, erou pentru o bătrânică de 79 de ani

Observator de bine, 10 octombrie 2022, prezentat de Ioana Scărlătescu.

Ioana Scărlătescu
de Ioana Scărlătescu

la 10.10.2022, 13:19

Ioana Scărlătescu

Observator de bine, știrile zilei de 10 octombrie

1) Doi ingineri din Lugoj au creat o dronă elicopter unică în România. Poate fi utilizată în domenii precum agricol sau militar, dar şi în misiuni de salvare în locuri greu accesibile.

2) Via Transilvanica, traseul turistic care uneşte obiective din 10 judeţe, a fost deschis integral. 1.400 de kilometri sunt gata de explorat pentru excursii la pas, cu bicicleta sau călare.

3) 15.000 de români au luat parte la Maratonul Bucureştiului, prima ediţie liberă de restricţiile pandemiei. Printre ei şi doi bărbați de 83 și 66 de ani, care au vrut să susţină una dintre cele 20 de cauze umanitare.

4) Un pompier din Neamţ a reuşit să salveze o femeie de 79 de ani dintr-un incendiu. Plutonierul Samuel Găvriluț şi-a riscat viaţa şi a intrat în casa cuprinsă de flăcări, pentru a o evacua în siguranţă pe victimă.

5) Weekendul viitor are loc unul dintre cele mai așteptate festivaluri de artă vizuală în aer liber, din București. Spotlight va anima Calea Victoriei cu proiecții spectaculoase, holograme și instalații interactive.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi avut nevoie recent de meseriaşi şi nu aţi găsit?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 10 octombrie. Pompier din Neamţ, erou pentru o bătrânică de 79 de ani