Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 15 februarie 2021. Investiții străine în România și minuni de „Ziua îndrăgostiților”

Observator de bine, 12 februarie 2021, prezentat de Francesca Simionescu:

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 15.02.2021, 20:40

Observator de bine, 15 februarie 2021, prezentat de Francesca Simionescu
Observator de bine, 15 februarie 2021, prezentat de Francesca Simionescu
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Observator de bine, știrile zilei de 15 februarie 2021

1) Guvernul de la Budapesta a investit peste un milion de euro în România. Un patinoar acoperit, de 2 mii de metri pătraţi, a fost inaugurat în judeţul Mureş.

2) Alexandru Arşinel a revenit pe scena Teatrului de Revistă Constantin Tănase, la 81 de ani, cu un spectacol dedicat ţării noastre: „Hai, Hai, România!”

3) Miracol de Valentine’s Day. Un polițist american a ajutat o femeie să nască, într-o mașină, pe marginea drumului.

4) Tot de ziua îndrăgostiților, Prințul Harry și Ducesa de Sussex au anunțat că așteaptă un nou copil. Purtătorul de cuvânt al cuplului a confirmat că Meghan Markle este din nou însărcinată.

5) O familie de olandezi, stabilită în satul Oarba de Mureş, în oraşul Iernut, în urmă cu 14 ani, a reuşit de dezvolte o afacere în domeniul turismului rural, folosind cai islandezi, singurii din lume cu pasul tölt, care constă în faptul că, la un moment dat, animalul are trei picioare simultan pe pământ.

„În Olanda am avut cai islandezi, cu aceasta ne-am ocupat. În 2006, am primit un e-mail de la o prietenă din şcoală, care a a stat la Târnăveni. Noi i-am făcut o vizită şi i-am spus soţiei că putem trăi aici, este o ţară frumoasă cu oameni de deosebiţi. Am venit aici unde este natură, intimidate. Avem 20 de cai islandezi, nu sunt periculoşi, sunt blânzi şi, întrucât au pasul tölt, poţi merge şi cu halba de bere pe el şi nu se varsă", a declarat fermierul Ad de Groot Vos, citat de Agerpres.

Ideea creşterii acestor animale la Oarba de Mureş i-a venit soţiei sale, Janneke Vos de Groot, care a călărit cai islandezi în urmă cu mai mulţi ani.

Janneke Vos de Groot (56 ani) a fost jurnalistă de televiziune şi, după ce s-a stabilit în România, a început să publice impresiile sale de la Oarba de Mureş pe internet, sub formă de jurnal şi, dat fiind succesul postărilor, a decis să publice şi o serie de cărţi.

Soţul ei, Ad De Groot Vos (62 ani), a avut o firmă de software, iar după ce s-au stabilit în România au cumpărat o fermă, în care au crescut 600 de capre, iar acum cresc oi din rasa Rouge de l'Ouest şi 20 de cai islandezi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 15 februarie 2021. Investiții străine în România și minuni de „Ziua îndrăgostiților”