Antena Meniu Search
x

Video Observator de Bine, 2 decembrie 2022. De Ziua Națională, ia românească a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO

Observator de bine, 2 decembrie 2022, prezentat de Oana Ormenişan.

Oana Ormenişan
de Oana Ormenişan

la 02.12.2022, 14:55

Oana Ormenişan

Observator de bine, știrile zilei de 2 decembrie 2022

1) De Ziua Națională, ia românească a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO. Ţinuta este considerată element de identitate culturală în România şi Republica Moldova.

2) Mii de instalaţii luminoase au adus magia Crăciunului pe străzile Capitalei. Joi seară, a fost aprins iluminatul festiv pe principalele artere ale Bucureştiului.

3) Mai mulţi români stabiliţi la Beijing au dus tricolorul pe Marele Zid Chinezesc, de 1 Decembrie. Este pentru al unsprezecelea an la rând când familia originară din România respectă acest "obicei".

4) Cea mai mare tiroliană din România a fost inaugurată la Gura Humorului. Preţul unui bilet este cuprins între 80 şi 150 de lei, iar viteza pe care o ating turiştii este de 130 de kilometri pe oră.

5) Pentru o zi, Transalpina a devenit circuit de Formula 1. Red Bull a organizat pe şosea o cursă cu monopostul cu care pilotul Max Verstappen a câştigat al doilea său titlu mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Observator de bine » Observator de Bine, 2 decembrie 2022. De Ziua Națională, ia românească a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO