Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 2 iulie 2021. Prima comună din România cu metrou; malaria, eradicată în China

Observator de bine, 2 iulie 2021, prezentat de Francesca Simionescu.

Francesca Simionescu
de Francesca Simionescu

la 05.07.2021, 21:15

Francesca Simionescu
Francesca Simionescu
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Observator de bine, știrile zilei de 2 iulie 2021

1) Berceni va fi prima comună din România care va beneficia de metrou. Staţia Tudor Arghezi, din prelungirea Magistralei M2, va fi gata anul viitor. 

2) Un prototip de mașină zburătoare a efectuat un zbor de 35 de minute între aeroporturile din Nitra și Bratislava, în Slovacia. Autoturismul hibrid, denumit AirCar, este echipat cu un motor BMW și merge pe carburanți clasici.

3) China a declarat eradicarea malariei, boală transmisă de ţânţarii anofeli infectaţi. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, 40 de ţări au câştigat oficial bătălia împotriva paludismului.

4) Terapia cu ajutorul cailor se practică acum şi la Reghin, în Mureş. Pentru copiii cu Sindrom Down sau autism, terapia cu animale înseamnă o cale către un stil de viaţă cât mai aproape de normal.

5) Singapore propune o nouă abordare în lupta contra pandemiei, mai puţin înfricoşătoare. Oficialii din insulă vor să renunţe la raportarea cazurilor noi de îmbolnăvire şi propun relaxarea măsurilor anti-covid.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 2 iulie 2021. Prima comună din România cu metrou; malaria, eradicată în China