Antena Meniu Search
x

Video Observator de bine, 29 iulie 2021. Apă potabilă, creată din aer şi energie solară; O nouă medalie pentru România la Tokyo

Observator de bine, 29 iulie 2021, prezentat de Greta Gavrilă.

de Greta Gavrilă

la 29.07.2021, 18:53

Observator de bine, știrile zilei de 29 iulie 2021

1) România a obţinut a patra medalie la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Canotorii Marius Cozmiuc şi Ciprian Tudosă sunt noii vicecampioni olimpici în proba de dublu rame masculin.

2) O companie americană a creat apă potabilă din aer şi energie solară, pentru a rezolva lipsurile la nivel mondial. Cercetătorii au folosit umiditatea din aer, pe care au extras-o şi livrat-o sub formă de apă potabilă.

3) San Marino a devenit ţara cu cea mai puţin numeroasă populaţie care a obţinut o medalie olimpică. Alessandra Perilli a cucerit bronzul la talere, spre bucuria celor 34 de mii de locuitori ai statului european.

4) Salariile bugetarilor au crescut în pandemie. Cele mai mari venituri sunt în administraţia publică, urmată de sănătate şi învăţământ. Peste 1,2 milioane de români sunt angajaţi în instituţiile publice.

5) O bunicuţă din oraşul rus Novokuznetksk a reuşit să salveze un bebeluş căzut de la etajul doi al unui bloc. Femeia a alergat sub fereastră şi a reuşit să prindă copilul de un an jumătate în braţe.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Reuşiţi să ţineţi cel mai aspru şi mai lung post din an, care a început astăzi?

Observator » Observator de bine » Observator de bine, 29 iulie 2021. Apă potabilă, creată din aer şi energie solară; O nouă medalie pentru România la Tokyo