Antena Meniu Search
x

Video Etapele care trebuie urmate pentru albirea corectă a dinților

Cu un zâmbet strălucitor poţi ajunge departe. Însă şi drumul până la un surâs demn de Hollywood poate fi unul îndelungat. 

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 30.03.2021, 17:47

Vezi și
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Cu toții ne dorim un zâmbet strălucitor, de invidiat, care să întoarcă toate privirile. Şi am face orice pentru asta, mai ales, noi. femeile. De la gutiere purtate noaptea acasă, geluri speciale și până la fațete dentare. Atenție însă, nu orice dinte poate suporta aceste proceduri. Iar sănătatea dentară este cea care primează atunci când ajungem în cabinetul stomatologic. 

Primul pas înainte de dorinţa de albire a dinţilor este fără carii în cavitatea bucală. Toţi dinţii trebuie să fie sănătoşi sau "reparaţi" deja de medicul stomatolog pentru a fi pregătiţi de albire. Doar aşa tehnica pe care o aplicăm va fi şi eficientă. Vom începe cu periajul profesional şi detartrajul în cabinet. 

Floriana Tudorache, medic stomatolog: Petele alea brun maronii care apar în cavitatea bucală, se îndepărtează prin detartraj periaj și airflow. Ca o tehnică de sablare, cu ajutorul bicarbonatului de calciu, trebuie să înțeleagă că nu intră în structura dentară, ajungem la forma și culoarea dinților noștri. 

Abia apoi poate începe albirea cu laser sau lampa profesională. 

Floriana Tudorache, medic stomatolog: Peroxidul de hidrogen întră în strctura dentară. Dentina din interiorul dintelui ne dă acea culoare. Este întotdeauna o temere dacă vom avea probleme dacă facem acea albire dentară. Albirea cu laser, într-adevăr, acea sensibilitate dentară este mult diminuată din cauza laserului. Paceintul are satisfacția că pleacă cu mult mai multe numere albite, pacientul e mai fericit. Când a plecat din cabinet trebuie să avem grijă la anumite aspecte: cum colorăm o bluza albă, așa se întâmplă și cu dintîi. să nu folosim ceaiul care colorează, vinul roșu. 

Tehnica de albire în cabinet garantează un rezultat de până la doi, chiar trei ani şi costă între 1.000 şi 2.000 de lei. 

Când dinţii frontali au însă carii sau obturaţii foarte mari, pete maronii ori există deja o înghesuire a dinţilor, laserul nu mai e deloc de ajutor. Iar pentru un zâmbet complet alb şi strălucitor, multe doamne mai ales, apelează la faţetarea dinţilor. Dar trebuie să ştie că decizia odată luată, e luată pentru toată viaţa. 

Floriana Tudorache, medic stomatolog: Atâta timp cât facem o șlefuire pe dintele sănătos, e minim invaziv, dar într-adevăr nu le putem îndepărta, odată făcută o slefuire, rămâne toată viață. Dacă sunt bine adaptate, pacientul vine la control toată viață, putem ajunge la o durată de viață foarte mare. 

Atenţie, faţetele dentare nu protejeaza pacientul de carii. Igiena trebuie sa fie una riguroasa, cu periaj si duş bucal, alături de aţa dentară. 

Floriana Tudorache, medic stomatolog: Nu avem nicio restricție. Fațeta face foarte bună adeziune pe smalțul dentar. Putem mușca din măr și nu avem nicio contraindicație și nu trebuie să ne fie frică. 

Preţul pentru faţetarea unui singur dinte începe de la 300 de euro. La polul opus este tehnica de albire acasă. Se face cu ajutorul unor gutiere care se aplică noaptea pe dinţi. După 14 zile, ne garantează o albire cu o nuanţă sau două. 

Aşadar, până la albire, cel mai important este controlul stomatologic. O dată la şase luni, la cabinet. 

Iar periajul trebuie făcut corect, dimineaţa şi seara cu o periuţă de dinţi, dar şi un duş bucal, care intră în spațiile interdentare, acolo unde periuța nu ajunge și se pot forma des cariile. 

Decizia albirii trebuie cântărită bine, odată şlefuiţi, dinţii vor rămâne aşa pe viaţă. Şi în cazul faţetelor, dar şi în cazul coroanelor care îmbracă dinţii complet. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Observator Medical » Etapele care trebuie urmate pentru albirea corectă a dinților