Antena Meniu Search
x

Video Machiajul în exces, pe timp de vară, poate fi dăunător tenului. Recomandările specialiştilor

Machiajul în exces pe timp de vară poate fi dăunător tenului. Ce produse să alegem şi de care să ne ferim, când e cald afară, vedem la Observator Medical.

Mădălina Iacob
de Mădălina Iacob

la 21.07.2021, 09:04

Vezi și
  • Specialiştii ne recomandă ce produse să alegem, pentru ten, când este cald afară.

Utilizarea cremelor grase nu ne face bine în sezonul cald. Cu atât mai mult cu cât avem un ten cu tendinţă acneică. Cosmeticele folosite în mod excesiv, fondul de ten la soare şi transpiraţia excesivă sunt primii factori de risc pentru acneea de vară.

Carmen Drăghici, medic dermatolog: Dacă în sezonul rece putem utiliza şi creme de hidratare, pentru că frigul ne usucă pielea, în sezonul cald utilizăm doar serumuri şi creme cu protecţie solară. Nu avem nici acces la tratamentele dermato-cosmetice, şi aici mă refer la peelingurile chimice sau la microneedling, pentru că acestea determină descuamarea stratului superficial al pielii şi atunci expunerea la soare poate determina pete pigmentare. Pe perioada verii, pacienţii pot face curăţări blânde. 

Cauza acneei este, dincolo de componenta genetică, în principal, secreţia excesivă de hormoni din perioada adolescenţei, dar şi mai târziu, la femeia adultă. 

Carmen Drăghici, medic dermatolog: Acest sebum în exces face ca aceste bacterii de la suprafaţa pielii, cum este cutibacterium acnes, să se înmulţească în exces şi să determine acele leziuni inflamatorii. O altă componentă este utilizarea cremelor grase, cosmeticelor cu efect oculziv la nivelul pielii sau lucrul în medii toxice, cu gudroane sau transpiraţie excesivă. Prin transpiraţie creştem temperatura locală, astfel devenind un mediu propice bacteriilor pe care le avem cu toţii să se dezvolte excesiv, căldura determinând ocluzia excesivă a cosmeticelor respective. 

Pe acelaşi subiect

Fără creme grase pe tenul acneic, vara

De aceea, pe perioada verii medicii nu recomandă o rutină excesivă. 

Carmen Drăghici, medic dermatolog: Pe perioada verii ar trebui să avem curăţare atât dimineaţa, cât şi seara, cu un gel de curăţare. Cum dispunem şi de geluri de curăţare mai profundă, care au în componenţă acid salicilic şi le putem utiliza cu succes, de asemenea eu dimineaţa aş propune doar un serum şi factor de protecţie solară, iar pentru seară o cremă tratament, care să aibă o substanţă activă, care să ne prevină leziunile severe. Ideal ar fi o cremă blândă, cu efect antiacneic. 

Aşadar, sub nicio formă creme grase pe tenul acneic vara. Fără hidratare în exces. Fără machiaj la plajă. Avem nevoie de o rutină simplă, care să nu încarce tenul. Şi, nu uitaţi de protecţia solară cu o textură lichidă, aplicată în fiecare zi. 

Atât pentru astăzi. Ne vedem şi pe observatornews.ro, la secţiunea observator medical, cu tot ce trebuie să ştim ca să rămânem sănătoşi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Observator Medical » Machiajul în exces, pe timp de vară, poate fi dăunător tenului. Recomandările specialiştilor