Antena Meniu Search
x

Iohannis, vaccinat cu aer și cipat

Sonia Simionov
de Sonia Simionov

la 15.01.2021, 13:46

"A tras aer

E doar ser fiziologic

Nici nu l-a înțepat

Nu cred că e în direct

Fake news

Are apă în flaconul ăla

Pe flacon scrie altceva, nu covid

I-au băgat vitamine

Gata, e cipat și ăsta"

Sunt doar câteva dintre reacțiile românilor, specialiști atotștiutori "mangla cum laude ai Facebook-ului/Google-ului de pretitindeni", la momentul vaccinării președintelui

Dacă nu se vaccina, de ce nu se vaccinează? Ne ascund ceva! Ne omoară! 

Dacă s-a vaccinat, de ce s-a vaccinat? Ne ascund ceva! Ne omoară!

Dacă era înregistrat momentul, era montaj fake. Dacă a fost în direct, e conspirație. Oricum ne ascund ceva și ne omoară! 

Nu sunt fan Iohannis, nici al vreunui alt președinte, om politic etc. De fapt, sunt apolitică. Dar mi se pare o chestiune de normalitate și bun simț ca președintele unei țări să fie vaccinat în fața poporului pe care-l reprezintă, cel care l-a ales, prin vot. Sunt om de TV și, dpdv al ilustrării momentului, vă zic că nu cred că se putea face mai mult. Poate doar să-l fi ținut pe Iohannis într-un aparat RMN/CT, cu senzori de identificare a unor cipuri/seruri/apă chioară etc, în timp ce i se făcea injecția. Bine, cred că și atunci ar fi fost "măsluită", cumva, operațiunea "potus de România primește fake-serul împotriva COVID-19". 

Klaus Iohannis se vaccinează

Inquam Photos / George Călin

Nu sunt medic, nu am toate datele cu siguranță, respect alegerea oricui, dar vă pot spune ceva sigur. Neîncrederea generală de azi nu se bazează doar pe eventuala lipsă a unor ani de școală, rațiune, logică sau studii medicale; se bazeaza și pe o comunicare defectuasă venită de la nivel central/local, pe tot parcursul acestei pandemii. 

Am ajuns aici și în urma multor contradicții în declarații, în lipsa unei unități interinstituționale a mesajului transmis, de la greșeli neasumate sau semi-asumate, până la lipsa convingerii (prin informații clare și dovedite) unor persoane publice apreciate de a se alătura campaniei de vaccinare. Astfel că, acum, cei care ne conduc - culeg ce-au semănat. 

Cine e Elvis? 

Vin cu un singur exemplu. Un vaccin pe care Elvis Presley l-a făcut în 1956, în fața camerelor TV, a ajutat America să învingă poliomielita. Vaccinul, cu o eficacitate declarată de 90%, era disponibil de un an, iar adolescenţii erau cei mai sceptici. Elvis Presley s-a vaccinat în direct la televiziune, deși era un tânăr sănătos atunci, iar comunitățile de adolescenți i-au urmat exemplul. Rata de vaccinare a crescut de la 0,6% la 80% în 6 luni. Iar în 4 ani, rata de incidența a poliomielitei a scăzut cu 90%.

Elvis Presley, vaccinat de poliomielită

New York Daily News Archive / Getty Images

Revenind în prezent, până acum, din informațiile publice disponibile, peste 35 de milioane de oameni (unii doar cu prima doză, urmează rapelul) au fost vaccinați COVID-19, la nivel mondial. Tot până acum, nimeni nu a murit de la o cauza asociată vaccinului și toate reacțiile adverse se încadrează la "frecvente/foarte frecvente".

În același timp, peste două milioane de oameni (nevaccinați) au murit, infectați cu SARS-CoV-2. 

P.s. Vă invit să citiți prospectul vaccinului COVID-19 și apoi pe cel al "nurofenului", spre exemplu. 

... nu că m-aș compara cu Elvis, dar dacă are vreo importanță: eu mă vaccinez!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Opinii » Iohannis, vaccinat cu aer și cipat