Antena Meniu Search
x
Terasă goală
Terasă goală - Shutterstock

Bravo, Alin Stoica! Ne-ai salvat. Cheltuiam mai mult dacă stăteam la terasă până la ora 22. Şi riscam să ne şi îmbătăm. Aşa, stăm acasă şi ne uităm la matale cum vii la TV să ne explici cum ne-ai salvat. Oare cât de dus cu pluta pe Dâmboviţa să fii ca să limitezi din nou orarul cârciumilor? Îţi spun eu. Până la fund. Ilegal, timp de luni întregi, ai ordonat să se închidă terasele la 21, deşi NU exista nicio prevedere legală să le limitezi programul. Doar că aşa au vrut oasele tale, că de muşchi nu poate fi vorba.

După ce, în sfârşit, Guvernul a legiferat că restaurantele pot fi deschise până la 22, prin Hotărârea nr. 531/2021 privind prelungirea stării de alertă începând cu data de 13 mai, te bagi în seamă şi mai tai o oră. Chiar pe 13 mai. Ghinion. Fără nicio justificare. Practic, funcţionarul local este mai presus de lege.

Ai dovedit încă o dată că eşti pus acolo doar pe baza unui algoritm politic, nu pentru că ai avea vreo competenţă. Prefectule, eşti în slujba cetăţeanului, ar trebui să lucrezi în interesul oamenilor, nu să limitezi drepturile. Nu să pui restricţii suplimentare. Sunt unii care stabilesc restricţii la nivel naţional. Bune sau rele. Nu asta e discuţia. Nu te mai băga în seamă cu măsuri şi mai restrictive. Dă o erată! Cum a făcut predecesorul tău. Hai, curaj! E uman să greşeşti. E aberant să persişti în greşeală. Nu diabolic, că nu pari capabil.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Opinii » Mai mult ca prefectul