Antena Meniu Search
x

O centură și șase premieri

Șase premieri și o centură. Victor Ponta, Dacian Cioloș, Sorin Grindeanu, Mihai Tudose, Viorica Dăncilă și Ludovic Orban. Nu-i mai adăugăm pe cei cu mandate de câteva zile în fruntea Guvernului. Nu, nu e începutul unui banc, ci o situație hilară care s-a conturat în Târgu Jiu, de câțiva ani.

Diana Speretoiu
de Diana Speretoiu

la 16.12.2020, 20:08

Diana Speretoiu
Diana Speretoiu

Chiar acasă la Brâncuși, că tot e la modă să ne umflăm în pene când ar trebui să stăm pitiți și să fim rușinați că începem un șantier și-l abandonăm, iar asta e deja sport național la noi.

Vorbim de centura municipiului Târgu Jiu. Trebuia să fie gata în 2016, dar iată-ne în 2020 și nici jumătate din lucrare nu s-a făcut. Șantierul e pustiu, năpădit de buruieni și doar casele pe jumătate demolate din calea centurii și panourile ruginite care promit investiția mai amintesc că pe acolo trebuia să treacă un drum.

Și nu vă imaginați că vorbim de vreun drum expres ori de vreo bucată de autostradă. Vorbim doar de un drum lung de nici 20 de kilometri. Pentru acesta, s-au alocat bani frumoși. S-au cheltuit în mare parte de primul constructor care, la scurt timp, și-a luat “jucăriile” și a plecat. Ce credeți? Proiectul făcut în birou nu bătea cu realitatea din teren. Ca la noi!

Din 2014 până în 2020, șoferii n-au primit decât promisiuni. Toți premierii de la Ponta încoace au promis. Unul mai convingător decât altul, mai ales cei care se laudă cu “rădăcini” în Gorj. Cel puțin trei premieri au venit, pe rând, la Târgu Jiu, cu discursuri trase la indigo, de parcă au împrumutat ciornele unul de la altul. Și s-au fotografiat cu ciotul de centură. Îl așteptăm pe următorul. O fi cu mai mult noroc. În septembrie, premierul de la acea vreme, Ludovic Orban, a promis, la Târgu Jiu, că, “în câteva zile” se va semna contractul și se va relua lucrarea. Zis și... nefăcut. Nimic nu s-a schimbat nici până în prezent.

Dar asta nu a împiedicat politicieni de vază, de la centru, să se laude cu șantierul unei șosele care trebuia să fie gata de patru ani. Și ce-au făcut, pe rând, oamenii politici? S-au întrecut în laude. Ba că unii au fost primii care au început lucrarea, ba că alții au dat bani să fie continuată și au catalogat momentul drept unul “istoric”. Fără să-i pese cuiva de ambuteiaje ori de nervii șoferilor, ori de banii cheltuiți de pomană. Lucrările deja făcute au început să se degradeze. Că ...așa-i la noi! Dar scuza asta nu mai merge și n-ar trebui să ne mai consolăm cu asta. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Opinii » O centură și șase premieri