Antena Meniu Search
x
Bogdan Alecsandru
Bogdan Alecsandru

Vara aceasta se va circula "fără probleme" dacă te-ai vaccinat, dacă te-ai îmbolnăvit cu Sars Cov2, sau dacă ai făcut un test PCR, care costă în continuare foarte mult, cam peste tot în Europa. Asta-i reclama certificatului verde european, de fapt, un pașaport de vaccinare denumit, mojic, altfel. O discriminare cu intenție, câtă vreme vaccinul e din bani publici, boala e gratuită, iar testul e plătit de cetățean la un preț fantasmagoric. 

Binele comun e o utopie comunistă, iar testarea trebuie să fie masivă, gratuită sau cel mult la prețul real, fără adaos. Dar discriminarea e ceva normal în ziua de azi, iar dacă ești din majoritate, oricare ar fi ea, ești vinovat fără drept de apel doar pentru că exiști. Argumentele tale sunt de prisos în 2021.

Mă miră teatral un singur lucru: de ce acest document nu conține, dacă tot e atât de bine intenționat, și date concrete despre alte imunizări și evidențe sanitare cum ar fi vaccinul antidifteric, antipolio, antitbc, antirotavirus, antipneumococic și alte situații contagioase ca rujeola, corii sau vărsătul de vânt, în cazul fiecărei persoane care vrea să uzeze de dreptul de mobilitate statuat de articolele din Tratatele fondatoare ale Uniunii? 

Tot de la grămadă, din comunitate, se iau și bolile astea. Și urmările sunt la fel de neplăcute sau chiar și mai și. Că nu vrem să riscăm la nivel planetar o epidemie de difterie sau rujeolă, despre care, apropos, Institutul de Sănătate Publică nu a mai deschis subiectul din 17 iulie 2020. Ori o fi semnat certificatul de deces al epidemiei naționale de rujeolă și n-am deschis o șampanie? Ma îndoiesc.

Deci, mai ușor cu patetismul binelui cu forța, că dacă-i nevoie de salahori pentru cules producția de fructe și legume din solarii central și vest europene se găsește o soluție pe care decidenții s-o promoveze intens fără să fie interesați de vreo urmare de alt fel decât de una aducătoare de profit, dar procesată profesionist de lucrătorii noștri sezonieri care umplu cursele din aer spre țările cu pricina. Și pe bani putini. 

Sunt curios, însă, cum va fi legalizat zilele acestea cazul domnului care a primit un blend de vaccinuri diferite făcute recent la mișto la un centru de imunizare din București. E pe lista celor imunizați, a celor care au avut boala sau pe cea cu 'ăi de au nevoie de un test PCR de 390 pe care îl pot face doar anumite clinici, nu cele care-l dau cu 240 dar au ghinionul să nu fie agreate de stat?

Citeşte mai multe pe www.baol.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Opinii » O discriminare normală