Știrea zilei

De Bogdan Alecsandru.
Publicat: 13.05.2021, 20:01.
Actualizat: 13.05.2021, 20:02

Bogdan Alecsandru

Bogdan Alecsandru

În sacoșa de rafie a întâmplărilor de azi, mai mult decât "doctoratele milițienilor", de renunțarea la mască pentru redescoperirea pubertății economiei românești și de alte baliverne electorale precoce, cel mai important lucru, care ne arată dimensiunea impotenței statului, este că România a naturalizat 3 sportive din Kenya pentru a participa la calificările pentru Jocurile Olimpice din Tokio.

Suntem într-un "hău" al investițiilor în sport. Vin "străinii de patrie" să ne învețe cum e cu săritura cu prăjină sau peste obstacole. Obstacolele fiind puse nouă chiar de noi. Vin străinezii să ne facă de râs că n-am băgat un leu cu cap în sport și n-am avut inspirație să ne trimitem copiii la o disciplină care să le fie distracție și viitor în viață. Nici n-aveam unde. Ca n-am văzut mai departe de interesele meschine din galele penale și afacerile cu beton și pavele când s-au reconstruit vreo 0.23625 de baze sportive la 10 ani. Că suntem naivi și am crezut că gimnastica va fi a noastră pentru totdeauna, când americanii, canadienii, rușii și chinezii ne curtau antrenorii și investeau în viitorul națiunilor lor pe podium. Că suntem forme fără fond. C-așa ar fi zis săracul Kogălniceanu dacă n-ar fi murit prea devreme în 1891. Vai de noi.

Dar suntem politically correct.

Citește mai multe texte ale lui Bogdan Alecsandru și pe www.baol.ro

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.