Antena Meniu Search
x

România a naturalizat trei atlete din Kenya. Acestea vor putea reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo

Federația Română de Atletism a anunțat o premieră pentru acest sport în țara noastră. Trei sportive din Kenya au primit cetățenia română și vor putea concura sub drapelul țării noastre la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 13.05.2021, 17:22

Joan Chelimo (31 de ani, foto, în stânga), Stella Ruto (26 de ani, foto, în centru) și Delvine Meringor (29 de ani, foto, în stânga) au devenit azi primele atlete de pe continentul african care primesc cetățenia română
Joan Chelimo (31 de ani, foto, în stânga), Stella Ruto (26 de ani, foto, în centru) și Delvine Meringor (29 de ani, foto, în stânga) au devenit azi primele atlete de pe continentul african care primesc cetățenia română - FRA.ro

Atletele Joan Chelimo (31 de ani, foto, în stânga), Stella Ruto (26 de ani, foto, în centru) și Delvine Meringor (29 de ani, foto, în stânga au primit cetăţenia română după ce au depus jurământul la Autoritatea Naţională pentru Cetăţenie. Acestea au devenit primele atlete de pe continentul african care primesc cetățenia română.

Cele trei sportive sunt legitimate la clubul Steaua București și au depus jurământul în prezența președintelui Federației Române de Atletism, Florin Florea, a reprezentanților clubului Steaua București și a antrenorului Carol Șanta, scrie FRA.

Sportivele pot reprezenta de acum România în toate competițiile internaționale. Joan și Delvine au realizat deja baremul pentru Jocurile Olimpice în proba de maraton, iar Stella va încerca să se califice în proba de 5.000 de metri sau în cea de 3.000 metri obstacole. 

Este un moment foarte important pentru atletism românesc. Arătăm tuturor că suntem o națiune deschisă, cu o gândire europeană și prin sosirea celor trei atlete întărim echipa României. Îmi doresc ca în 4-6 ani România să evolueze în Superliga Europei”, a declarat Florin Florea, președintele Federației Române de Atletism.

Pe acelaşi subiect

Ce atleți vor reprezenta România la Jocurile Olimpice

Pentru a putea participa la Jocurile Olimpice de la Tokyo, Federaţia Internaţională de Atletism ar trebui să confirme eligibilitatea sportivelor calificate Federaţiei Române de Atletism şi Comitetului Olimpic şi Sportiv Român.

Atleta Joan Chelimo a afirmat că şi-ar dori să câştige cât mai multe medalii pentru România: “Sunt foarte fericită că am obținut cetățenia română. Vreau să cuceresc cât mai multe medalii, medalii la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale și să fac România mândră”.

La rândul său, antrenorul Carol Şanta a afirmat că aşteaptă momentul naturalizării celor trei atlete de cinci ani. “Aștept acest moment de cinci ani. Am reușit azi să aduc în România trei atlete foarte valoroase și sper ca măcar una dintre ele să cucerească o medalie la Jocurile Olimpice. Îmi doresc să mă retrag după un astfel de moment”, a afirmat Şanta.

Prima competiţie la care cele trei sportive vor participa în România în acest an este Campionatul Naţional de 5.000 şi 10.000 de metri, de la Piteşti, de săptămâna viitoare.

România are până acum cinci atleţi calificaţi la JO de la Tokyo, Florentina Iuşco (săritura în lungime), Alina Rotaru (săritura în lungime), Claudia Bobocea (1.500 m), Daniela Stanciu (săritura în înălţime) şi Alin Firfirică (aruncarea discului). 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Sport » România a naturalizat trei atlete din Kenya. Acestea vor putea reprezenta țara la Jocurile Olimpice de la Tokyo