Antena Meniu Search
x

Tu știi în ce ape te scalzi?

Omul sfințește locul, iar atunci când își bate joc de el, de fapt, omul își bate joc de el însuși. Am tot văzut câteva imagini îngrozitoare din apele Mării Marmara, din apropiere de Istanbul.

Octavia Geamănu
de Octavia Geamănu

la 11.06.2021, 09:50

O substanță groasă catalogată ca un fel de mucegai alb - gălbui care are mari șanse să ajunga și în Marea Neagră. Imaginile par SF, însă sunt reale. Turcia a înființat un comitet care să investigheze de unde vine substanța asta, ce o produce, ce efecte are asupra vieții marine etc.

Eu găsesc alarmantă situația. Gravă chiar! De mulți ani ni se atrage atenția asupra tonelor de plastic care ajung în mări și oceane (în fiecare an peste 10 milioane de tone), deșeurilor deversate, gunoaielor care plutesc în ocean pe suprafețe imense. Ucidem un mediu despre care nu știm atât de multe cum credem și avem pretenția să nu se întoarcă totul asupra noastră? Poluăm, distrugem, suntem axați pe consum și vrem ca natura să ne ofere resurse infinite? Imposibil!

Atâta timp cât nu conștientizăm să nu mai distrugem mediul înconjurător, n-avem viitor. Vorbesc vorbe ar spune unii, cât timp în cercul nostru strâmt luptăm cu gunoaiele de la colțul străzii, șobolanii, căpușele și iarba în care dacă intri nu mai ieși. Însă schimbarea vine din noi! Dacă tu, cel care citești aceste rânduri, ești nepăsător la ce e în jurul tău, să n-ai pretenții pentru un mâine mai bun! Eu nu cred că mai merge și-așa, nu mai vreau să aud “Trăim în România” ca un motto al resemnării, pentru că, oricare dintre noi, oricât de mic ar fi, chiar contează atunci când vine vorba de mediul înconjurător.

Reciclarea, curățenia, diminuarea poluării, grija pentru ce e în jurul nostru, nu doar în curtea noastră, toate astea ne pot asigura un mâine mai bun și, în același timp, un viitor. Sau ce? Voi nu vreți să trăiți într-o lume mai bună? Păi s-o facem odată, pentru că n-o să ne pice o nouă lume din cer!

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Opinii » Tu știi în ce ape te scalzi?