Vaccinarea la drive-thru şi maneaua Loredanei

De Oana Maria Despa.
Publicat: 29.04.2021, 16:18.
Actualizat: 29.04.2021, 16:23

Cum să vaccinezi tot poporu' cât ai pocni din maneaua Loredanei.

Loredana Groza, în noul videoclip

Loredana Groza, în noul videoclip

A fost coadă la mai toate centrele de vaccinare drive-through deschise pe la noi. Coadă cum se făcea la benzinării după '89. Acum, alimentarea se face cu seruri pe care mulţi le scuipă, dar chiar şi printre ei găseşti oameni care şi-au suflecat mânecile până la subţioară doar doar scapă de carantină la întoarcerea din vacanţele pe afară sau visând cu ochii deschişi la acces în cluburi cu boxele duduind la maximum. Şi tot nu au fost inspiraţi şefii campaniei de vaccinare. Se putea şi mai mult şi mai repede.

După atâta promovare “pe hate” a fericirii Loredanei, cu un concert la care biletul e certificatul de vaccinare se înţepa toată România. Dar poate e prea scump pentru bugetul de austeritate.
O altă variantă, mai accesibilă? Standuri de shaorma, mici, bere şi câteva boxe montate în jurul centrelor de vaccinare. Nici nu ar trebui să fie gratis consumaţia. Intri în cercul restrâns şi rămâi doar dacă te-ai vaccinat. Cine nu îşi doreşte un moment de libertate, un moment ca în vremurile ante coronavirus? Ceilalţi, vor ajunge să privească de pe margine, probabil, chiar şi atunci când „se dă drumul la viaţă”. Chiar dacă, oficial, fiecare are dreptul să aleagă ce face cu corpul şi cu viaţa lui. Liberul arbitru e garantat şi de Dumnezeu, nu şi liberul acces.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.