Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Ziua extremă a istoriei cu iz românesc, în Europa

A fost jihad. Românesc. European, mai de pe Balcani. Dimineață, Parlamentul European, sediul din Strasbourg, începe haosul. Diana Șoșoacă, proaspăt europarlamentar a arătat ce înseamnă extremismul în varianta românească. Și dacă ar fi să facem cu personaje această poveste, nu poate lipsi personajul rău, în viziunea lui Șoșoacă, dușmanul - Ursula von der Leyen

de Bianca Iacob

la 18.07.2024 , 18:14

Ziua extremă a istoriei cu iz românesc, în Europa

Ținta Dianei Șoșoacă. Fosta senatoare a mai “orchestrat” diverse episoade în Senatul României, toți se așteptau să “acționeze” și aici, dar cumva mai “moale” pentru că regulile sunt altele în inima democrației. 

În timpul unui discurs în care un eurodeputat francez, femeie, Valerie Hayer, cerea Ursulei von der Leyen introducerea avortului în carta europeană a drepturilor fundamentale, Șoșoacă s-a ridicat și a început să urle. La propriu. 

Cu botniță la gură, îmbrăcată în port popular, cu năframă pe cap, cu icoană în mână. Așa scene nu a văzut Strasbourg-ul. Repet, noi, pe Dâmbovița, am mai asistat la show-uri ale lui Șoșoacă în Parlamentul României. NU înseamnă că așa trebuie, e diferit. Toți au amuțit, stewarzii au venit la ea. Toată lumea a început să se agite.

Articolul continuă după reclamă

A fost dată afară din sală. Fug și eu repede. De la plen, de la locul presei, două etaje mai jos. Șoșoacă deja era înconjurată de camere de filmat, jurnaliști, securitate. Urlă în continuare, în engleză, cum românii nu vor avort. Despre credință și despre ce reprezintă ea. Și mai ales, interesele cui. Se ceartă cu presa, credeți-mă, eram mulți, face live pe Facebook, își face numărul. 

Cu icoanele aduse de acasă, cu urletele, cu saci negri, botniță și toată recuzita. 

Rămâne singură. A obținut ce a vrut. Atenție internațională. 

România a primit o palmă azi. De imagine. Degeaba avem vicepreședinți în Parlamentul European, degeaba ne zbatem să arătăm că putem, deschiderea este Șoșoacă. Nu e vorba despre convingeri politice, e vorba despre interese externe. 

Mă rog, zi plină. Mai știe cineva ce a zis Ursula von der Leyen dimineață? Cum a câștigat șefia Comisiei Europene pentru următorii 5 ani? Își mai aduce cineva aminte că erau emoții pentru vot și că era gata să avem o vara europeană “fierbinte”?

E clar, votul a fost influențat de comportamentul extrem al Dianei Șoșoacă. 

Europa, mergi pe drum european! Vezi tu cum chiar dacă ești bătrână. 

Cum s-au simțit românii azi, noi cei din Parlament?! Nu mai contează, azi e vorba de scandal, rușine în casă europeană.

Bianca Iacob Like

Singurul lucru pe care ştiu bine să îl fac e meseria asta de jurnalist! Într-o lume destinată si dedicată oarecum bărbaților, am ajuns să fiu reporter în două războaie. De fapt, sunt mai multe, vreo 4. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Opinii » Ziua extremă a istoriei cu iz românesc, în Europa