Antena Meniu Search
x

WEEKENDUL PROTESTELOR! Peste 100.000 de oameni au protestat aseară în Piaţa Victoriei. Peste 200.000 au fost în marile oraşe

Pentru a patru seară consecutiv, mii de oameni au ieşit să protesteze la Piaţa Victoriei din Capitală, dar şi în marile oraşe din ţară. Manifestanţii demonstrează împotriva adoptării ordonanţei privind modificarea codurilor penale.

Pentru a patru seară consecutiv, mii de oameni au ieşit să protesteze la Piaţa Victoriei din Capitală, dar şi în marile oraşe din ţară. Manifestanţii demonstrează împotriva adoptării ordonanţei privind modificarea codurilor penale.

 
Pe acelaşi subiect

BUCUREŞTI

Update ora 00:10 - Manifestaţia din Piaţa Victoriei, aproape de final. În faţa Guvernului mai sunt circa 100 de oameni.

Update ora 23:10 - În Piaţa Victoriei se mai află circa 10.000 de oameni, care fluieră, huiduie, flutură steaguri şi scandează: "Cine nu sare nu vrea schimbare". Ei strigă: "Abrogare", "DNA să vină să vă ia". Manifestanţii au cântat din nou imnul în cor. Pe pancartele protestatarilor scrie: "Am sesiune de nataţie, dar şi tara de salvat", "Mi-am luat concediu pentru asta", "Drag ne-ai fi la puşcărie", "Aţi face orice să nu faceţi nimic". Manifestanţilor li se împart covrigi şi ceai cald.

Update ora 22:10 - Imnul României a fost cântat de 100.000 de oameni.

Update ora 21:40 - Numărul celor care s-au adunat în faţa Guvernului a ajuns la circa 80.000. Pe unul dintre blocurile din piaţă sunt proiectate cu lasere mai multe mesaje antiguvernamentale şi cu îndemnuri pentru continuarea protestelor, printre care: "Noaptea, ca hoţii"şi "România, trezeşte-te".

Update ora 21:15 - Aproximativ 50.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei. În Piaţă nu au fost semnalate incidente.

Update ora 20:45 - Circa 40.000 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei. Mulţi oamenii apar în continuare dinspre metrou, foarte multe cupluri tinere, dar şi vârstnici care spun că au venit pentru viitorul copiilor şi nepoţilor lor.

Update ora 20:35 - Circa 25.000 de oameni se află în Piaţa Victoriei din Bucureşti. Manifestanţii fluieră, suflă în vuvuzele sau scandează "Hoţii", "Trădătorii", purtând pancarte pe care scrie: "Ştim istorie şi nu o repetăm", "Revoluţia bunului simţ", "Mamă, sunt în piaţă să scap ţara de mustaţă", "CCR salvează democraţia".

Update ora 20:20 - Circa 20.000 de oameni se află în Piaţa Victoriei din Bucureşti, scandând "Hoţii" şi purtând pancarte pe care scrie: "Mamă, sunt în piaţă să scap ţara de mustaţă". Jandarmii au demontat şi ultimul rând de garduri mobile din faţa Guvernului, circulaţia fiind complet blocată în Piaţă.

Demonstranţii fluieră şi scandează: "Hoţii","Trădătorii", "Mai bine corporatişti decât pesedişti", purtând pancarte pe care scrie: "Mamă, sunt în piaţă să scap ţara de mustaţă", "30 de lei de câine şi 200.000 pentru javre", Copiii mei vor să zboare, nu le tăiaţi aripile".

Update ora 20:00 - Cinci marionete masive, reprezentându-i pe preşedintele PSD, Liviu Dragnea, premierul Sorin Grindeanu, ministrul Justiţiei, Florin Iordache, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi Victor Ponta, au fost aduse în piaţă. Marionetele au figurile celor cinci şi costume de puşcăriaşi.

Update ora 19:40 - Numărul protestatarilor a ajuns la 10.000.

Update ora 19:10 - Aproximativ 5.000 de oameni s-a strâns în Piaţa Victoriei, oamenii purtând pancarte pe care scrie: "Măcar Vlad Ţepeş o făcea pe faţă", "Jos Guviermii", " Retrageţi ordonanţa".

În Piaţa Victoriei se mai circulă doar prin faţa Guvernului, spre Aviatorilor, restul arterelor fiind blocate.

În centrul pieţei sunt opt cutii din care oamenii îşi pot alege pancarte pe care scrie: " Cioc, cioc! Cine e? Altă întrebare", "Data viitoare mergem la vot" , "Vrem modele cinstite","Vrem să fim respectaţi", "Jos Guviermii", "La mulţi ani cu sănătate şi un veac de singurătate".

Update ora 18:30 - Aproximativ 1.000 de protestatari au revenit în Piaţa Victoriei din Capitală pentru a manifesta împotriva ordonanţei de urgenţă pentru modificarea şi completarea Codului penal şi a Codului de procedură penală.

CLUJ-NAPOCA

Update ora 20:45 - Aproximativ 15.000 de persoane sunt în stradă pentru a protesta împotriva ordonanţei de urgenţă de modificare a codurilor penale. Potrivit informaţiilor de pe Facebook, manifestanţii vor să mărşăluiască pe traseul Piaţa Unirii-Strada Universităţii-Prefectura Cluj-Bulevardul 21 Decembrie. O parte dintre ei au plecat deja în marş, iar alţii încă mai stau în Piaţa Unirii.

Update ora 19:30 - Circa 5.000 de clujeni s-au întâlnit din nou în Piața Unirii, din centrul orașului, pentru a patra zi consecutivă de manifestații. Manifestanții vor porni din nou în marș. 

BRAŞOV

Update ora 19:30 - Peste 4.000 de persoane au ieşit în stradă şi au pornit în marş pe străzile oraşului, urmând să se întoarcă la sfârşit în Piaţa Sfatului, iar apoi la Prefectură. Oamenii au venit cu noi mesaje pentru iniţiatorii ordonanţei privind modificarea codurilor penale: "Ne-aţi scos în frig, dar noi vă trimitem la răcoare“, "În '89 nu eram născuţi, dar acum suntem aici“.

TIMIŞOARA

Update ora 20:50 - Aproximativ 15.000 de oameni s-au strând în Piaţa Victoriei şi scandează lozinci la adresa premierului Sorin Grindeanu, a Guvernului şi a liderului PSD, Liviu Dragnea.

Update ora 19:20 - În Piaţa Operei din Timişoara s-au adunat primii o mie de oameni.

CRAIOVA

Update ora 21:00 - Cei aproximativ 7.000 de craioveni care au ieşit din nou în stradă să protesteze au pornit în marş pe bulevardul Calea Bucureşti. Oamenii scandează lozinci la adresa Guvernului şi îi îndeamnă şi pe alţi locuitori ai oraşului să iasă în stradă.

În fruntea coloanei de manifestanţi se află membri ai organizaţiei de tineret a Partidului Naţional Liberal, dar şi membri ai galeriei fostei echipe Universitatea Craiova, finanţată de Adrian Mititelu.

IAŞI

Update ora 20:30 - Peste 6.000 de oameni protestează în continuare la Iaşi, numărul manifestanţilor crescând semnificativ în ultima oră. Protestatarii au plecat în marş pe străzile din oraş, circulaţia fiind blocată.

Manifestanţii au stat în Piaţa Unirii peste două ore, cerând abrogarea ordonanţei privind modificarea codurile penale şi scandând lozinci împotriva Guvernului, a PSD şi a lui Liviu Dragnea.

Update ora 19:00 - Peste 1.500 de oameni protestează în Piaţa Unirii şi scandează "Dragnea fă o aroganţă, scapă-ne de ordonanţă”, "Hoţii Hoţii”, "PSD, ciuma roşie”, "Tăriceanu şi ai lui, trădătorii neamului”.

PLOIEŞTI

Update ora 19:00 - Peste o mie de ploieşteni au ieşit din nou în stradă, printre ei numărându-se un bărbat în cârje, cu un picior amputat, care spune că a venit la protest pentru copii şi că va continua să vină.

Oamenii au plecat în marş către sediile PSD şi ALDE. La acţiune sunt foarte mulţi părinţi cu copii, iar unii dintre protestatari au adus o cruce pe care au scris ”PSD” şi ”Hoţii”.

CONSTANŢA

Update ora 19:00  - Peste 300 de constănţeni s-au adunat în faţa Prefecturii din municipiu şi scandează lozinci împotriva liderilor PSD şi împotriva Guvernului Grindeanu. Ei strigă: "Ceauşescu n-a murit, este Dragnea travestit", "Dragnea pentru noi, este Iliescu doi", "Afară, afară cu javrele din tară", "Să vă fie frică,  poporul se ridică" şi "Teodosie - altă ciuma rosie", cu referire la trimiterea în judecată a acestuia de către DNA.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri politice » WEEKENDUL PROTESTELOR! Peste 100.000 de oameni au protestat aseară în Piaţa Victoriei. Peste 200.000 au fost în marile oraşe